U Krapinskim Toplicama ponovno se kulturom bore protiv koronavirusa

ŠEST SJAJNIH PREDSTAVA U PET DANA: Ovog petka počinje jubilarni peti Monok@ – popularni toplički festival monodrame

Objavljeno: 24.09.2020. Jelena Jazbec

Popularni festival monodrame, jubilarni peti Monok@, stiže u Krapinske Toplice. Od 25. do 29. rujna u Domu kulture ljubitelji kazališta će moći uživati u šest naslova.
Festival ovog petka s početkom u 20 sati otvara Zijah A. Sokolović, s predstavom “Glumac… je glumac… je glumac”, u njegovoj vlastitoj produkciji. Radi se o kultnoj monodrami o kojoj je u svijetu napisano više od 500 kritika i tekstova, a premijerno je izvedena na MESS-u u Sarajevu 1978. godine, kada ju je, osim Sokolovića, igralo još 19 glumaca na pet jezika u dvadeset zemalja svijeta. Do sada ju je ovaj glumac izveo više od 1500 puta.

“Život je čudo”

Idućeg dana slijedi “Život je čudo” Teatra Rugantino, sa Sinišom Popovićem, glumcem kojeg je javnost mogla upoznati putem televizijskih serija, a na daskama koje život znače ovog će puta odigrati predstavu koja govori o umijeću radovanja životu.
U nedjelju je na rasporedu “Mistero Buffo” u produkciji Grupe i Cirkus triko teatra. Za potrebe ove predstave, glumac Dražen Šivak transformirat će se u preko 30 likova. U Krapinske Toplice u ponedjeljak stiže vrlo popularna predstava Teatra Teatroman, “Muškarci su s Marsa, žene s Venere”, s Romanom Šuškovićem Stipanovićem u naslovnoj ulozi, kao i predstava Kerekesh Teatra “Dimnjačar”, u kojoj u utorak, zadnjeg dana festivala, igra zagorskoj publici vrlo drag Ljubomir Kerekeš.

Dječja predstava

Sve spomenute predstave počinju u 20 sati, dok će u nedjelju prijepodne, točnije, u 11 sati, na svoje doći mališani, za koje je pripremljena predstava “Pavao i njegov glavao”, s Hrvojem Zlatarom u naslovnoj ulozi. Predstava govori o dječaku Pavlu koji hoda sam po svijetu sa svojom torbom, a uvijek kad se nađe pred publikom, torba se otvori i iz nje ispadaju igračke.
Svi zainteresirani mogu rezervirati svoju ulaznicu na brojeve 091/24 84 465 ili 049/444-046. Ulaznice se mogu kupiti i sat vremena prije predstave, poštujući sve epidemiološke mjere. Za posjetitelje je osigurano i parkiralište kraj župne crkve.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba