Video koji slama srce

Ova baka nema nikog, sve što traži je nešto hrane. On joj nesebično pomaže i zbog toga ne želi glumiti heroja

Objavljeno: 24.09.2020. zagorjeinternational

Baku S. (73) često se može vidjeti na zagrebačkom Dolcu, gdje moli za hranu. Kad se jednog dana ondje nije pojavila, to je zabrinulo ljude koji joj pomažu. Nisu je vidjeli nekoliko tjedana, pa su na Facebook stranici “Zagreb te zove” objavili njenu fotografiju i zamolili ljude da im se jave ako je primijete.

Nakon nekoliko sati postavili su snimku susreta bake i osobe s Facebook stranice Mali zum koja joj pomaže. Bakama koje prose na zagrebačkim ulicama anonimno pomaže već neko vrijeme i ne želi glumiti heroja.

BakaSusret

Objavljuje Zagreb Te Zove u Srijeda, 23. rujna 2020.

– Ovo je bilo objavljeno jer baku dugo nismo mogli pronaći na njenim uobičajenim lokacijama. Zabrinuo sam se da joj se nije nešto dogodilo, možda korona… Nismo je tri tjedna mogli pronaći, ja sam je više puta tražio jer sam imao bonove za hranu za nju, pa smo razglasili kako bismo je pronašli – rekao je.

Baka ne traži novac, već samo hranu. Trebaju joj mlijeko, jogurt, žganci ili kruh.

– Upoznao sam je kad sam s prijateljima sjedio na kavi, a ona je jednog gospodina s kravatom pitala da joj kupi kruh, na što ju je on doslovno opsovao. Ja sam je pozvao da sjedne s nama. Nije htjela uzeti novac pa smo otišli u trgovinu i kupili joj nešto hrane – kazao je muškarac koji joj pomaže.

Nakon što je objavljen ovaj video, mnogi su mu se ljudi javili sa željom da pomognu baki, ali on ne skuplja novac i donacije.

– Ne volim skupljati novac, tko zna hoće li to baki netko uzeti. Skupe se mali ljudi, kupe bonove za trgovinu pa si onda ona za to može kupiti hranu. Ona nikad ni ne želi uzeti novac. Nema ni socijalnu pomoć, to se sad rješava. Sama je, tužna je to priča, muž i sin su joj umrli – ispričao je za Index.

Nije htio puno otkrivati o bakinu životu, čak ni njeno ime jer je svi koji je poznaju, zovu jednostavno Baka. Istaknuo je da objava ovog videa nije bila s ciljem da on ispadne heroj, no da bi volio da to potakne ljude da pomognu ljudima kojima je pomoć potrebna i da ne okreću glavu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter