Odgajateljica dobila opomenu pred otkaz

Dječak (5) rekao teti da mora na zahod i odšetao iz vrtića

Objavljeno: 24.09.2020. zagorjeinternational

Iz Dječjeg vrtića En ten tini u Novom Jelkovcu u utorak prijepodne odšetao je petogodišnjak. U vrtiću kažu da ga nije bilo osam minuta, no građani kažu da ga nije bilo malo dulje te da ga je u vrtić vratila jedna susjeda.

Odgajateljici J. K. koja je bila zadužena za skupinu u kojoj je bio dobila je opomenu pred otkaz. U vrtići kažu da je dječak nestao kada je teti rekao da mora na zahod.

– Nakon što je obavijestio odgajateljicu da želi ići na toalet, ona je nakon minute, dvije otišla vidjeti treba li mu pomoć jer je riječ o tek upisanom djetetu. Ustanovivši da dječak nije u toaletu svoje skupine kao ni u toaletu susjedne, o njegovu nestanku hitno su obaviješteni svi zaposlenici koji su počeli pretraživati vrtić i vrtićko dvorište. Dijete je pronađeno 8 minuta nakon izlaska iz skupine, dakle iz skupine je izašao u 10.35, a pronađen je u 10.43 sati – odgovorili su na iz dječjeg vrtića.

Iz vrtića ističu da se sva vrata uredno elektronički zaključavaju i da se otvaraju pritiskom na tipku pri vrhu vrata. Pošto je dječak uspio pritisnuti tipku, ravnateljica vrtića Mirjana Čuljak zatražila je da se tipka za otvaranje vrata stavi na povišeni dio kako bi se izbjegle slične situacije.

– Gradski ured za obrazovanje odmah je nakon informacija o događaju u Dječjem vrtiću En ten tini uputio povjerenstvo za nadzor kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti. Inače, ravnateljica dječjeg vrtića izrekla je odgojiteljici mjeru upozorenja s mogućnošću otkazivanja radnog odnosa. Tijekom nadzornog postupka povjerenstvo Gradskog ureda za obrazovanje utvrdit će i eventualne propuste i odgovornost ravnateljice i drugih djelatnika vrtića te će, sukladno rezultatima nadzora, biti poduzeti daljnji koraci i izrečene eventualne daljnje mjere – kazao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, javlja Jutarnji list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba