PRIMJERENA KAZNA? Sud kaznio 56-godišnjakinju s 450 kuna jer je uhvaćena kako vrši veliku nuždu usred bijela dana u zagrebačkom Vrbiku

“ŽAO MI JE, ALI BILO MI JE SILA”: Pritislo je, pa je skrenula iza Zagrepčanke, izjurila iz auta i olakšala se pred zgradom

Objavljeno: 23.09.2020. zagorjeinternational

Obavljanje velike nužde usred bijela dana ispred zgrade u Tenžerinoj ulici u Zagrebu 56-godišnjakinja će dugo pamtiti, jer ju je nedavno Prekršajni sud u Zagrebu zbog tog čina, kaznio s 450 kuna, piše Jutarnji list. Pritom je, ipak, oslobođena plaćanja troška prekršajnog postupka zbog loših imovinskih prilika.

Snašla je nemoć

Sve se dogodilo 16. ožujka oko 14.15 sati dok se vozila po Vukovarskoj ulici. U jednom trenutku pred nemoći koja ju je snašla, autom je ušla u naselje Vrbik i stala kod kućnog broja 7 te iz njega munjevito izjurila i obavila veliku nuždu. Nevolja je bila što je to vidjelo nekoliko prolaznika i stanara zgrade pa nije dugo trebalo da policija stupi u kontakt sa gospođom.

Po dovršetku istraživanja, policija ju je prijavila za kršenje članka 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odnosno da je vrijeđala moralne osjećaje građana i to svega 50-ak metara od zgrade Zagrepčanke, u kojoj svoje urede ima niz tvrtki ali se nalaze i prostorije zagrebačkog tužiteljstva.

Osjeća se krivom

– Doista sam toga dana izašla iz auta i na javnoj površini obavila veliku nuždu. Iskreno mi je žao. Osjećam se krivom. Ali, imala sam silni pritisak i morala sam to učiniti. Molim sud da me blago kazni jer mi je doista žao što sam to učinila – pravdala se 56-godišnjakinja u sudnici.
Kazna od 450 kuna za sud je primjerena jer, kako stoji u presudi, odgovara težini počinjenog prekršaja i stupnju povrijeđenosti zaštićenog dobra.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter