KRITIČNO UGROŽENA VRSTA ČIJA JE SVAKA NOVA JEDINKA IZUZETNO VRIJEDNA

ZAGREBAČKI ČUPAVOUHI LEMURI DOBILI BEBE: “Njihova ljubav koja je donijela potomstvo, sada je tema razgovora u zoološkim vrtovima diljem Europe”

Objavljeno: 23.09.2020. zagorjeinternational

Padme (15) i njezin čak dvanaest godina mlađi partner John John početkom srpnja postali su roditelji dvije crno-bijele cure. Proširenje obitelji zagrebačkih čupavouhih lemura oduševilo je sve ljude posvećene očuvanju čudesnog životinjskog svijeta Madagaskara.

– Padme je prije dvije godine u Hrvatsku stigla iz Italije, a John John iz Danske. Njihova ljubav koja je donijela potomstvo, sada je tema razgovora u zoološkim vrtovima diljem Europe. Naime, čupavouhi lemuri su prema crvenom popisu Međunarodnog saveza za očuvanje prirode (IUCN-a) kritično ugrožena vrsta i svaka je nova jedinka izuzetno vrijedna – kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba. Posljednji su se put čupavouhi lemuri na istoj adresi rodili prije 18 godina.

Lemurice su zdrave i lijepo napreduju. Još sišu majčino mlijeko, no kako u svemu oponašaju roditelje, prije nekoliko su dana počele grickati vrbinu granu te povrće. Znatiželjne su i zaigrane, pa se sve odvažnije penju po svemu što ih okružuje. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba