U Zlataru dodijeljena gradska priznanja koja zbog koronavirusa nisu mogla biti uručena povodom Dana grada

Uz plakete, diplome i zahvalnice, uručeno po pet tisuća kuna vrsnim mladim sportašima – Tomi Valjaku i Lani Preis

Objavljeno: 23.09.2020. zagorjeinternational

U sklopu 51. Dana kajkavske riječi, u Zlataru je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena gradska priznanja koja zbog epidemije koronavirusa nisu mogla biti uručena 27. travnja, kada se slavi Dan grada.

– Na sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o dodjeli priznanja, diploma i zahvalnica našim sugrađanima, koji su zaslužni za brojne stvari, i na humanitarnom planu i što se tiče uljepšavanja našeg grada. Budući da se ovog tjedna održavaju 51. Dani kajkavske riječi, bila je prilika da napravimo svečanu sjednicu i da zaslužnim građanima uručimo njihove plakete, diplome i priznanja, a isto tako naših dvoje sportaša dobivaju svatko po pet tisuća kuna kao nagradu za uspjehe koje su postigli u proteklih godinu dana. U gradu je radno i uvijek imamo običaj krajem godine, oko Božića, izdati naš “Zlatarski list”, u kojem navodimo naše aktivnosti, ali današnju smo svečanost posvetili isključivo nagrađenima – otkrila nam je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek.

Rad u patronaži

Među nagrađenima je Ana Kudelić, medicinska sestra u mirovini kojoj je uručena diploma grada Zlatara za dugogodišnji rad u patronaži.

– Rekli su da sam bila jako aktivna i svestrana kao patronažna sestra, a danas vodim Udrugu žena u Zlataru koja ima jedan impozantan broj članica, ima nas preko 140, ušle smo praktički u sve pore grada, tako da sudjelujemo u svim manifestacijama, radimo na očuvanju naše tradicije, idemo u kazalište, na izlete, imamo medicinsku gimnastiku… Malo nas je korona omela, ali nadamo se da će biti bolje i da ćemo krenuti nekim normalnijim tempom u budućnost – istaknula je Kudelić, prisjetivši se svojih radnih dana.

– Radila sam kao patronažna sestra i tamo vam ljudi odmah daju do znanja jeste li “prošli” kod njih ili niste. Ako vam spominju pretke, onda niste, ali ja zaista mogu reći da sam taj posao radila s puno srca, volje i želje i mislim da sam ljudima ostala u najljepšoj uspomeni. Patronažna sestra profil je zdravstvenog djelatnika koji je prisutan u kući od rođenja do smrti. Naravno, najradosnije je rođenje, a, nažalost, tu je i ona druga krajnost, ali snalazite se i pokušavate biti podrška obitelji – istaknula je Kudelić.

Popis nagrađenih

Plakete su dobili Darko i Krešo Hitrec, za stoto darivanje krvi, a diplome, uz Anu Kudelić, Tomo Valjak, za osvojeno prvo mjesto u ukupnom poretku alpskog skijanja u Republici Hrvatskoj u kategoriji stariji kadeti, Lana Preis, prvakinja RH u tenisu za juniorke do 14 godina, viceprvakinja RH za juniorke do 16 godina pojedinačno i u paru, pobjednica Masters turnira do 13 godina, prva na rang listi Hrvatskog teniskog saveza za tenisačice do 14 godine i prvi reket hrvatske teniske reprezentacije do 14 godina te Vilko Kukec, za dugogodišnje sudjelovanje i postignute rezultate na županijskim i državnim natjecanjima orača.
Zahvalnice za uređenje grada dobili su Barica Vrkić, Marija Štahan, Đurđa Drašić, Ankica Katić, Ljubica Jurki, Dragica Jureković, Božena Škrlec i Blanka Auguštan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba