Smrt sedmero štenaca dobit će sudski epilog

PRONAĐEN VLASNIK: “Nadamo se da će kazna biti takva da više nitko neće pokušati učiniti nešto slično”

Objavljeno: 23.09.2020. zagorjeinternational

– Smrt sedam štenaca iz Odre dobit će sudski epilog – kažu iz azila Dumovec.

Podsjetimo, početkom kolovoza preuzeli su leglo koje je u vreći odbačeno u jedno polje u Odri. U tom trenutku štenad je bila stara dva – tri dana. Psići su bili u jako lošem stanju – dehidrirani i puni crva. Unatoč njihovoj želji da prežive, počeli su ugibati. Zajedno s jednom ženom koja je nekoliko štenaca primila na cjelodnevnu skrb u vlastiti dom, davali su sve od sebe da se oporave, ali, nažalost, spasa im nije bilo.

Kad je i posljednje štene uginulo, čvrsto su odlučili da krivac za ovo strašno nedjelo neće proći nekažnjeno. Sve informacije kojima su raspolagali, ustupili su komunalnom redarstvu i veterinarskoj inspekciji. Zahvaljujući tome, ubrzo je pronađen vlasnik kujice za koju se sumnjalo da je majka štenadi. DNK analizom to je i potvrđeno.

– Vlasnik je otprije poznat po lošem odnosu prema svojim psima. U veljači je utvrđeno da ih nije čipirao niti cijepio. Sada mu se na teret stavlja kazneno djelo. Nadamo se da će kazna za ono što je učinio, biti takva da više nitko u Zagrebu neće sa štencima pokušati učiniti nešto slično – zaključuju u Azilu Dumovec. (af)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba