Članovi Udruge distrofičara Krapina obilježili Europski tjedan mobilnosti

OBIŠLI GRAD U INVALIDSKIM KOLICAMA: “Željeli smo da nas građani vide jer i mi smo dio društva”

Objavljeno: 23.09.2020. JJ

Udruga distrofičara Krapina u utorak je obilježila Europski tjedan mobilnosti. Ispred prostorija udruge izložili su pomagala koja koriste za kretanje – kolica i skuter, a koja su zainteresirani mogli i isprobati kako bi, kako kažu u Udruzi, iskusili kakav je to pogled iz kolica.
Zajedno s asistentima i volonterima, članovi Udruge su se uputili u šetnju po Krapini, kako bi utvrdili kako je to prošetati kroz grad, koliko su prijelazi ceste pristupačni i može li se uopće osoba u elektromotornim kolicima sama uputiti u obilazak grada.

– Šetnja je dobro prošla, prijelazi su donekle pristupačni, ali ima još mjesta za napredak. Neki pješački prijelazi nisu uopće pristupačni, dok su neki prijelazi pristupačni, ali nisu obilježeni, pa se na tom mjestu ne bi ni smjelo prelaziti cestu. No, najvažnije od svega jest da smo u utorak bili vidljivi, da je dosta veliki broj građana vidio osobe u invalidskim kolicima kako obilaze grad i možda se još dodatno osvijestio da smo i mi dio društva – poručuju iz Udruge distrofičara Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba