Radi se i gradi na području Donje Stubice

“Rekonstruiramo žandarmeriju, uredili smo reciklažno dvorište, a u vrtiću ove godine imamo rekordan broj mališana”

Objavljeno: 22.09.2020. zagorjeinternational

Grad Donja Stubica raspolaže s više od 150 kilometara nerazvrstanih cesta, a gradonačelnik Nikola Gospočić ističe kako mu je vrlo važno da mještani općine prometuju bez poteškoća. Stoga nam je otkrio kako je u fazi asfaltiranja devet nerazvrstanih odvojaka cesta.

– To su ceste koje do sada nisu imale asfaltnu površinu i pokušali smo da budu u što više mjesnih odbora. Ukupna vrijednost radova je oko 700 tisuća kuna, a izvodit će ih tvrtka “Zajec” iz zabočke Špičkovine. Završetak radova očekujemo kroz listopad – otkrio nam je Gospočić i dodao da planiraju urediti i cestu u Donjem Hruševcu koja je asfaltirana, no “presvući” će je novim asfaltom.
Ističe i da se konstantno šljunkom nasipavaju nerazvrstane ceste, a nešto se pokriva i rezanim asfaltom.

Prednji zid

Drugi vrlo važan projekt na području grada je rekonstrukcija zgrade stare žandarmerije i preobrazba te lokacije u turističko – informativni centar. Svi zidovi, osim prednjeg, su srušeni.

– Prednji zid se mora konzervirati i kao takav ostati na objektu, a trenutno radimo temelje za zidanje srušenih zidova. Tvrtka “Vodolim Brundula” izvodi radove, a oni bi trebali završiti u travnju iduće godine. Vrijednost radova je oko 3,6 milijuna kuna, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 3,8 milijuna kuna. Preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju bismo trebali dobiti oko 3,2 milijuna kuna, a ostatak ćemo financirati mi – rekao je gradonačelnik.
Među najvažnijim projektima je i reciklažno dvorište, koje je završeno tijekom kolovoza.

– Zeleni otoci su uspješni, mnogo građana ih koristi, a mi možemo počistiti sav odloženi otpad, no pretpostavljam da bi se sada, nakon što dobijemo uporabnu dozvolu, građani mogli osloniti na reciklažno dvorište. Otvorenje reciklažnog dvorišta planiramo u listopadu – kaže donjostubički gradonačelnik te dodaje da cijena reciklažnog dvorišta za građane ulazi u cijenu mjesečnog plaćanja.

Energetska obnova

Vrlo važna tema su i društveni domovi. Nakon obnove društvenog doma u Donjim Matencima, na redu je energetska obnova društvenog doma Grabrina, u vrijednosti 800 tisuća kuna, dok se u Gornjem Hruševcu i Gornjim Matencima spremaju radovi u vrijednosti 900 tisuća kuna, a 65 posto troškova financirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Dječji vrtić “Bubamara” je pak nakon rekonstrukcije vrijedne 6,8 milijuna kuna, 1. rujna krenuo u rad, a 155 djece koja trenutno pohađaju vrtić, rekordan je broj.

– Za sada nema prodora koronavirusa u vrtić. Iako propisane mjere iziskuju dodatan napor djelatnika i nas, za sada je sve u redu. Ako dođe do nečega, znat ćemo promptno reagirati – zaključuje gradonačelnik. (Lovro Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba