Matica umirovljenika KZŽ dobila više od 1,3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za Senior aktiv program

POTICANJE AKTIVNOG STARENJA: Osigurani izleti, predavanja i radionice za najmanje 500 zagorskih umirovljenika

Objavljeno: 22.09.2020. Alen Brodar

Matica umirovljenika Krapinsko – zagorske županije sa svojim partnerima – Maticom umirovljenika Oroslavja, Općinskom udrugom umirovljenika Veliko Trgovišće i Maticom umirovljenika Zaboka, dobila je bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda (ESF), u iznosu od 1.347.045 kuna, za provođenje projekta Senior aktiv program – Poticanje aktivnog starenja u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Do studenog 2022.

Provođenje projekta počelo je 1. lipnja, kada je potpisan ugovor o dodjeli sredstava (85 posto ESF, 15 posto Vlada RH), a završava 30. studenog 2022. godine.

– Ostvarena sredstva mogu koristiti svi umirovljenici s područja Krapinsko – zagorske županije, bez obzira da li su članovi udruga. Naime, projekt se bavi jačanjem udruga u provedbi programa poticanja aktivnog starenja, kako bi se povećala kvaliteta života i socijalne uključenosti umirovljenika na području Krapinsko – zagorske županije. Razvijaju se i provode programi za razvoj znanja i vještina, podrške, međugeneracijske suradnje te promocije zdravlja. U provođenju projekta obuhvaćeno je najmanje 500 umirovljenika i to kroz različite sadržaje – edukativne izlete, predavanja, radionice i okrugle stolove.

Osnivanje klubova

Stoga je osnovan Volonterski centar sa sjedištem u prostorima Udruge umirovljenika Bedekovčina, a u tijeku je osnivanje Kluba umirovljenika u Oroslavju i Zaboku – istaknuli su iz Matice umirovljenika KZŽ te ujedno mole umirovljenike da aktivno sudjeluju u projektu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba