Troškove snosi Općina, a žitelje mole za suradnju

Na području Svetog Križa Začretja do 5. listopada se provodi preventivna sustavna deratizacija

Objavljeno: 20.09.2020. zagorjeinternational

Na području općine Sveti Križ Začretje do 5. listopada se provodi preventivna sustavna deratizacija, s ciljem smanjenja broja štakora i miševa, radi smanjenja pojave zaraznih bolesti čiji su oni izvor i prenositelj, kao i smanjenja gospodarskih šteta zbog zagađivanja, jedenja, oštećenja ili glodanja.

Štetni glodavci

Djelatnici ZAG-VET d.o.o., SANIVET DDD službe provest će pregled objekta, a suzbijanje štetnih glodavaca provest će se izlaganjem zatrovanih mamaca i/ili nekemijskih sredstava na sva mjesta gdje se najčešće pojavljuju štetni glodavci (podrum, dvorište, kanalizacijski revizijski otvor i tavan). Iz Općine poručuju žiteljima da, ukoliko u ili oko svojih objekata primijete štetne glodavce ili njihove tragove, nazovu spomenutu službu na broj 099/261 87 29 ili 091/230 05 99, radnim danom od 8 do 16 sati.

Pridržavanje uputa

Da bi se osigurao uspjeh u borbi protiv štetnih glodavaca, a uz to izbjegle eventualne nezgode, stanari obvezno trebaju surađivati s izvoditeljima koji provode suzbijanje štetnih glodavaca tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti zatrovane mamce, kažu iz Općine. Iz dvorišta i podruma potrebno je ukloniti smeće, osobito otpatke hrane te onemogućiti maloljetnoj djeci i kućnim ljubimcima pristup mjestima na kojima je postavljen zatrovani mamac za štetne glodavce. Također je strogo zabranjeno diranje ili premještanje zatrovanih mamaca.
Općina poziva građane da se u cijelosti pridržavaju navedenih naputaka, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja, snositi odgovornost svaki za sebe, a roditelji za djecu. Troškove provedbe deratizacije snosi Općina Sveti Križ Začretje. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba