Prvi puta ispred Sabora, Vlade i Ustavnog suda

Zagrebačka Povorka ponosa održat će se danas od 15 sati na Markovu trgu

Objavljeno: 19.09.2020. zagorjeinternational

Zagrebačka Povorka ponosa LGBTIQ zajednice osoba i obitelji, održat će se danas s okupljanjem u 15 sati na Markovu trgu.
“Ove godine borimo se za ustavnu jednakosti pravo na slobodu, unutar i izvan četiri zida! Ustav nama trenutno predstavlja zid, jer ograničava i guši naše slobode. Taj zid moramo srušiti”, poručili su u proglasu iz udruge Zagreb Pride.

Povorka ponosa prvi se put okuplja na Markovu trgu, ispred sabora, vlade i Ustavnog suda.

– Tamo nećemo biti slučajno, tamo ćemo biti da od najviših organa vlasti naše Republike zahtijevamo da sruše zidove koji i dalje ograničavaju naša prava, a naše obitelji i dalje guraju u drugi red građanki i građana – poručili su.

Povorka ponosa započet će okupljanjem u 15 sati na Markovu trgu te će proći Ćirilometodskom ulicom do Katarininog trga, zatim Strossmayerovim šetalištem do Mesničke ulice, Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića, Ulicom Augusta Cesarca do Trga Europe, te Vlaškom do Trga Josipa Langa sve do Ribnjaka.

Zahtijevaju da se pokrene postupak promjene Ustava tako da se u svim pravima i obvezama izjednače sve obitelji.

Za nedavnu odluku Ustavnog suda, kojom je istospolnim obiteljima omogućeno udomljavanje djece, ističu kako jasno govori koliko je ustavno ograničenje iz 2013. “zastarjelo, besmisleno i protuprirodno”, javlja Zagreb info.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter