Na 25. Smotri kazališnih amatera KZŽ nastupile četiri dramske skupine sa šest predstava

Dramska družina KUD-a “Naša lipa” iz Tuhlja predstavljat će KZŽ na Festivalu kazališnih amatera središnje Hrvatske

Objavljeno: 19.09.2020. JJ

Prošle nedjelje u Kinu Zabok je održana 25. Smotra kazališnih amatera Krapinsko – zagorske županije. Sudjelovale su četiri amaterske kazališne skupine, koje su odigrale šest predstava.
Predstave je ocjenjivala Romina Vitasović Lučić, kazališna, filmska i televizijska glumica i redateljica, koja je naposlijetku i odabrala najbolje po kategorijama.
Za najbolju predstavu na kajkavskom narječju izabrana je “Čežnja” Dramske udruge “Kaj” iz Zaboka. Nagrada za najbolje redateljsko ostvarenje pripala je Sari Kolar za predstavu “Daj mi povej”, Humskog amaterskog kazališta – dramske sekcije KUD-a “Rikard Jorgovanić” iz Huma na Sutli, dok je najbolji dramski tekst bio onaj Đurđice Seleš za predstavu “Nekad i sad”. Seleš je nagrađena i za najbolju glavnu žensku ulogu, za ulogu Petre u predstavi “Nekad i sad”. Za najbolju mušku glavnu ulogu nagrađen je Bruno Očko, za ulogu Jože u predstavi “Daj mi povej”. Za najbolju žensku sporednu ulogu, nagrađene su dvije glumice – Biserka Svedružić za ulogu medicinske sestre u predstavi “Ordinacija” Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje i Ivanka Kunović za ulogu Katice u predstavi “Čežnja”. Najbolji sporedni glumac bio je Tomislav Gmajnički – “Bik koji prdi” u predstavi “Ja doktor nisem”, Dramske družine KUD-a “Naša lipa” iz Tuhlja. Ta je predstava nagrađena i za najbolju kostimografiju, dok je nagradu za najbolju scenografiju osvojila predstava “Daj mi povej”. Posebno priznanje pod nazivom “Novi mladi svijet” dobila je Dramska družina iz Tuhlja, koja će predstavljati Krapinsko – zagorsku županiju na Festivalu kazališnih amatera središnje Hrvatske.
Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začretje izvelo je i predstavu “Diploma”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba