Otvorenjem izložbe "Žene u naivnoj umjetnosti", počeli su 51. Dani kajkavske riječi u Zlataru

AUGUŠTAN – PENTEK: Manifestacija se održava u smanjenom obujmu, ali najvažnije su dječje kajkavske priredbe, kojima se njeguje tradicija kajkavskog izričaja

Objavljeno: 19.09.2020. zagorjeinternational

Otvorenjem izložbe “Žene u naivnoj umjetnosti” u zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti, u petak su počeli 51. Dani kajkavske riječi u Zlataru.
Kako izvještava Radio Zlatar, izložbu je predstavila v.d. ravnateljice Galerije Božena Slunjski, koja je istaknula kako je izložena 21 slika, šest skulptura i jedan reljef iz fundusa Galerije, koja sadrži 200 radova poznatih umjetnika, od kojih su 20 posto radovi umjetnica. Dio izloženih radova po prvi je puta dostupan publici.

Vanjski događaji

U ime organizatora manifestacije, prisutne je pozdravila gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, koja je podsjetila da se manifestacija ove godine održava u smanjenom obujmu, dakle, bez vanjskih događanja, ali, dodala je Auguštan – Pentek, najvažnije je da se nastave dječje kajkavske priredbe, kojima se njeguje tradicija kajkavskog izričaja.
Manifestaciju i izložbu otvorila je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek. Istaknula je kako je rujan za Krapinsko – zagorsku županiju izuzetno važan mjesec jer se u njemu slavi “kaj” na jedan svečaniji način nego kroz cijelu godinu.

Saborska zastupnica

Okupljene je pozdravila i saborska zastupnica Sabina Glasovac, a otvorenju su prisustvovali i zamjenik zlatarske gradonačelnice Stanko Majdak, predsjednica Gradskog vijeća Danijela Findak i drugi gosti. Uoči otvorenja izložbe, u programu dobrodošlice koji je održan u parku ispred Galerije, nastupio je Tamburaški sastav Tajna. Izložba se može razgledati do 15. listopada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba