POČELO JE "100 % ZAGORSKO U ZAGREBU": Trg bana Jelačića danas i sutra će krasiti proizvodi, zvuci, okusi i mirisi "Bajke na dlanu"

“Zagrepčani su nam top gosti u Zagorju ove godine, a sada smo mi malo došli k vama”

Objavljeno: 18.09.2020. zagorjeinternational

U petak i subotu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održava se 11. po redu manifestacija “100 % zagorsko u Zagrebu”.

– Iz Zagorja su stigli tradicijski obrti i OPG-ovi te svi koji prodaju ono po čemu je Zagorje prepoznatljivo. Pozivamo sve Zagrepčane i one koji žive u Zagrebu da dođu vidjeti što im Zagorje nudi, a nudi im i terme i dvorce, crkvice na bregima, izvrsna vina, fine štrukle i mlince, a dakako i medenjake i licitarska srca. Puno je ljepše nekome licitarom reći da ga volite nego SMS-om ili mailom. Dođite na Jelačić plac, pogledajte što Zagorje nudi, a posjetite nas i u Krapinsko – zagorskoj županiji – pozvala je Vlasta Hubicki, predsjednica Županijske skupštine KZŽ, ali i vlasnica medičarskog obrta Zozolly, koja izlaže na jednom od štandova

Bajka na dlanu

Jasna Petek, zamjenica župana za društvene djelatnosti, rekla je da ova manifestacija dokazuje dugogodišnju povezanost i prijateljstvo Zagreba i Zagorja.

– Kako je Zagreb naslonjen na Zagorje, tako je i Zagorje na Zagreb. Ovdje, na Trgu bana Jelačića, sa svom raskoši proizvoda i preko 70 štandova koje nudimo, vrlo smo ponosni, no ove godine zbog nepogodne epidemiološke situacije nemamo one tradicionalne kulturno – umjetničke manifestacije. Usprkos tome, došli smo s velikim entuzijazmom, s puno srca i odlučili smo štandovima pokriti sve što Zagorje nudi, a to je uistinu puno – rekla je Petek i dodala da izloženi proizvodi, od kolača, medenjaka, vina i mesa do drvenih igračaka, voća i povrća te štruklji i cvijeća, među glavnim su razlozima zašto Zagrepčani vole i dolaze u Zagorje.

– Što se tiče dolazaka turista u prvih osam mjeseci ove godine, iznad 50 posto smo po dolascima u odnosu na prošlu godinu te iznad 60 posto u noćenjima. Domaći gosti su nam ove godine najbrojniji, a top gosti su Zagrepčani. Sada smo došli mi vama, no nadam se da ćemo se tijekom ostatka godine viđati u Zagorju. Svim ovim proizvodima, slikama, mirisima, zvukovima Zagorja promoviramo Zagorje kao “bajku na dlanu”. Dođite i posjetite nas danas i sutra u Zagrebu – pozvala je Petek sve zainteresirane.

Iduća godina

Dejan Jajić, izaslanik gradonačelnika Milana Bandića, iskazao je veliko zadovoljstvo time što se tradicija i manifestacija održavaju usprkos epidemiji COVID-a 19.

– Velika nam je čast što se ova manifestacija održava 11. godinu zaredom i vjerujem da će se već iduće godine vratiti kulturno – umjetnički program te broj izlagača koji smo imali do sada. Zagorje ima veliku poveznicu sa Zagrebom i Zagreb sa Zagorjem – zaključio je Jajić.
Sajam možete obići danas do 22 sata te sutra od 8 do 20 sati. (af, lb)

Manifestacija "100% Zagorsko" ponovno u Zagrebu.

Objavljuje Zagorje International u Petak, 18. rujna 2020.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba