Navodno je primio 1,9 milijuna kuna mita

Uhićen predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević

Objavljeno: 17.09.2020. zagorjeinternational

“Rano jutros na području više policijskih uprava policija je započela s uhićenjima više osoba. Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s USKOK-om unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Tijekom dana na više mjesta provodit će se pretrage na različitim lokacijama. Više detalja bit će poznato u kasnijoj fazi postupka”, stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova, vezano uz jutrošnje uhićenje predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića i pretrage koje se vrše u njegovom domu i uredu.

U medijima se pojavila i vijest da je uhićen i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, međutim, kako piše Jutarnji list, iako je obuhvaćen kriminalističkom obradom, on ima saborski imunitet. No, policija uz odgovarajuće sudske naloge ipak može provesti pretragu njegove kuće i prostora koje koristi.

U istoj situaciji navodno se nalazi, piše Jutarnji, i SDP-ov saborski zastupnik, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Prema neslužbenim informacijama, šefa Janafa i ostale privedene osobe tereti se za razna pogodovanja oko dodjele milijunskih poslova. Dragana Kovačevića istražitelji sumnjiče i za primanje mita. Navodno ga terete da je primio 1,9 milijuna kuna mita od šefa jedne tvrtke koja je od Janafa dobila posao vrijedan oko 40 milijuna kuna. Uhićen je i šef te tvrtke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba