TO SE ZOVE DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE: Donjostubičko poduzeće "Salvus", nakon donacija bolnicama, ponovno pomaže zajednici

Svim zagorskim učenicima i učiteljima poklonili po tri zaštitne maske, a svakoj školi sredstva za dezinfekciju ruku

Objavljeno: 17.09.2020. zagorjeinternational

Uz početak nove školske godine, poduzeće “Salvus” iz Donje Stubice donirala je svim učenicima i učiteljima u Krapinsko – zagorskoj županiji po tri zaštitne maske, odnosno, ukupno 49.250 jednokratnih maski, od kojih 35.250 za više razrede osnovnih škola, srednje škole i učitelje te 14.000 dječjih maski za niže razrede osnovnih škola. Svakoj školi u KZŽ donirana su i Salvusept sredstva za dezinfekciju ruku, a ukupna vrijednost donacije je 72.807,76 kuna.

Pojačali opskrbu

Predsjednik Uprave Salvusa d.o.o. Teodor Švaljek ističe kako je “Salvus” pojačao opskrbu zaštitnim sredstvima u KZŽ, ali i u cijeloj Hrvatskoj, želeći pomoći ljudima da se osjećaju sigurnije.

– “Salvus” pomaže zajednici kada je najpotrebnije, kako bi zajedničkim naporima ova izazovna vremena bila što prije iza nas – kaže Švaljek.
Ovo nije prva Salvusova donacija. Poduzeće je već doniralo zaštitnu opremu Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te specijalnim bolnicama za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i Stubičke Toplice, u vrijednosti 18 tisuća kuna za svaku bolnicu. Donirani su i dezinficijensi i maske za lice za 329 općina, a vrijednost donacije bila je viša od 268.000 kuna. Poduzeće je prošlog tjedna doniralo i Krapinsko – zagorskoj županiji 2840 dječjih maski, od kojih 2000 jednokratnih, a 840 višekratno perivih pamučnih dječjih maski. Vrijednost te donacije je gotovo 12.000 kuna.

Regionalna kompanija

Podsjetimo, Salvus d.o.o. moderna je regionalna kompanija osnovana 2002. godine u Hrvatskoj, a svoje poslovanje temelji na veleprodaji lijekova, medicinskih proizvoda, dodataka prehrani i kozmetike te na strateškom razvoju i izgradnji uspješnih, poznatih i inovativnih brandova. Pozorno prateći razvoj i ozbiljnost situacije u zemlji te javnozdravstveni interes vezan uz širenje epidemije COVID-a 19, poduzeće je pokrenulo potpuno novi portfelj zaštitnih proizvoda. Trenutno na tržištu nudi liniju Salvusept protect medicinskih troslojnih maski, proizvedenih u Europskoj uniji, koje se ubrajaju u medicinski proizvod klase 1 te su potpuno usklađene s Direktivom o medicinskim proizvodima. U ponudi su i perive maske za lice koje su proizvedene od visokokvalitetne pamučne tkanine te se mogu upotrebljavati više puta, a izrađene su prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od tkanina gušćeg tkanja. Tu su i Manusal rukavice i širok portfelj Salvusept dezinficijensa za ruke i površine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba