"RUŽNO I TUŽNO": Ekipa iz Azila Dumovec ogorčena nakon današnje intervencije

“Ovakvo ubijanje životinja najoštrije osuđujemo. U prirodi ima mjesta i za šišmiša i za zmiju i za čovjeka!”

Objavljeno: 17.09.2020. JJ

– Ružno i tužno! To su jedine riječi koje možemo izgovoriti nakon jutrošnje intervencije u Španskom – stoji u objavi Azila Dumovec, čija je ekipa na teren danas izišla na poziv policije.

– Ispred jedne zgrade ležala je bjelica, strogo zaštićena zmija. Bila je u teškom stanju, ali živa. Zato smo je brzo odvezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba, gdje joj je jedino mogla biti konstatirana smrt. Netko je zmiji stao na glavu, pri čemu joj je smrskan i dio prednjih kralješaka. Ovo objavljujemo jer takvo ubijanje životinja najoštrije osuđujemo. Naime, zmije imaju važno mjesto u ekološkom sustavu, a ako se neku treba premjestiti u prirodu, nazovite nas. Molimo vas da u svojoj sredini razbijate predrasude vezane uz neke životinjske vrste. U prirodi ima mjesta i za šišmiša i za zmiju i za čovjeka! – poručuju iz Azila.

Najnovije po kategorijama

“Dečki mi šalju poruke, ali se tek ohrabre drugi dan, kad više nisam okružena svojim zaštitnički nastrojenim momcima”

ČETIRI MUŠKETIRA I JEDNA HARMONIKAŠICA: Grupa Akord iz Petrovskog, zahvaljujući svojoj članici Lani Hušnjak (17), privlači pažnju gdje god se pojavi, a posebno pozitivne reakcije dobivaju na - momačkim večerima

“Dečki mi šalju poruke, ali se tek ohrabre drugi dan, kad više nisam okružena svojim zaštitnički nastrojenim momcima”

Objavljeno: 18.10.2020. jelenajazbec

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter