Evidenciju će voditi HAK

Novi vozači tijekom izrade dozvole više neće morati nositi dokaz da su položili vozački ispit

Objavljeno: 17.09.2020. zagorjeinternational

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u srijedu u Narodnim novinama Pravilnik o izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama. Novi Pravilnik o vozačkim dozvolama stupit će na 24. rujna.
 
Prema njemu Hrvatski autoklub, kao ovlaštena stručna organizacija koja izdaje Uvjerenja o položenom vozačkom ispitu, vodi evidenciju o položenim vozačkim ispitima u elektroničkom obliku, a policijske uprave, odnosno policijske postaje koje izdaju vozačke dozvole ta Uvjerenja preuzimaju elektroničkim putem; dakle bez potrebe da ju građanin prilaže.
 
Zahvaljujući tome od 24. rujna, građani, uz zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, ne trebaju prilagati Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu u papirnatom obliku, odnosno u sustavu e-Građani ne trebaju prilagati skenirano uvjerenje uz eZahtjev. 

Izuzetak su vozači koji su vozački ispit položili prije 1. siječnja 2018. godine, a nisu do sada ishodili vozačku dozvolu. Oni će i dalje morati prilagati Uvjerenje na dosadašnji način jer Uvjerenja o položenim vozačkim ispitima prije 1. siječnja 2018. godine, u evidenciji Hrvatskog autokluba nisu strukturirana za elektroničko preuzimanje. (af)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba