Uspješan vikend za trkače Atletskog kluba Zabok

Nikola Špoljar obranio naslov državnog prvaka u planinskom trčanju

Objavljeno: 17.09.2020. zagorjeinternational

U Mrkoplju je u subotu, u organizaciji HAAK Mladost, održano pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju. U seniorskoj utrci na 11,5 kilometara, slavili su Matea Parlov Koštro u ženskoj konkurenciji i Nikola Špoljar, predstavnik AK Zabok, u muškoj konkurenciji. Špoljar je time uspješno obranio naslov prvaka, a ni ostatak AK Zabok nije podbacio – Mario Špoljar, Damir Hršak, Marko Gorički i Karlo Lešković osvojili su prvo mjesto kod seniora u ekipnoj konkurenciji.

Mlađi naraštaji

Osim za seniore AK Zabok, subota je bila uspješna i za članove Atletske škole AK Zabok. Erika Turk nastupila je na 2,5 kilometra dugoj stazi “Krapinskog ringišpila” i osvojila odlično drugo mjesto u ženskoj konkurenciji, a popodne su kadeti AK Zabok nastupili u Varaždinu, na Kupu Republike Hrvatske za kadetkinje i kadete. Najuspješniji je bio David Posavec, koji je osvojio drugo mjesto na utrci 1000 metara, istrčavši tu dionicu za 2:46,25, što je njegov novi osobni rekord i treći rezultat sezone u Hrvatskoj. Neven Očić je nastupio na utrkama na 100 i 300 metara i opet pokazao napredak. Naime, na 100 metara je srušio osobni rekord koji sada iznosi 12,73 sekunde i osvojio 13. mjesto, dok je 300 metara istrčao za 41,46 sekundi, što mu je bilo dovoljno da zauzme 12. mjesto.

Hodačke utrke

Na hodačkim utrkama nastupili su Leona Gašparić i Luka Tisanić, koji su oboje debitirali na dionici 3000 metara. Leona je dionicu prešla za 22:08,49 i smjestila se na posljednju 12. poziciju, što nije pravi pokazatelj njene forme jer je imala probleme s opremom tijekom utrke. Usprkos poteškoćama, hrabro je završila utrku. Luki Tisaniću ovo je bio prvi nastup za AK Zabok, a zauzeo je sedmo mjesto s vremenom 20:39,61. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba