Nastavu online prate učenici jednog razreda SŠ Zlatar i jednog razreda SŠ Pregrada

Na području KZŽ pet novih slučajeva COVID-a 19

Objavljeno: 17.09.2020. JJ

U protekla 24 sata na području Krapinsko – zagorske županije evidentirano je pet novih osoba pozitivnih na koronavirus, s prebivalištima na području grada Pregrade (1), općine Đurmanec (1), općine Petrovsko (1), općine Radoboj (1) i općine Zagorska Sela (1). U istom su razdoblju pristigla 82 negativna nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za pet uzoraka.
Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s prebivalištem na području Krapinsko – zagorske županije je 60. U samoizolaciji se nalazi 326 osoba.
Kao što smo već izvještavali, iz Županijskog stožera civilne zaštite stigla je i službena informacija da je na koronavirus pozitivna i osoba koja pohađa Srednju školu Zlatar te je u konzultacijama s epidemiološkom službom odlučeno da učenici koji pohađaju isti razred 17. i 18. rujna nastavu prate online. Također, zbog predostrožnosti, nastavu na daljinu prate i učenice i učenici jednog razreda u Srednjoj školi Pregrada u kojem više učenika istog razreda ima lagano povišenu tjelesnu temperaturu. Zbog postojanja rizika eventualne zaraze, na nastavi od danas nije ni dvoje nastavnika iste škole. Budući da je više učenika s laganom tjelesnom temperaturom bilo smješteno u učeničkom domu Srednje škole Pregrada, u domu je
izvršena dezinfekcija njihovih soba i svih zajedničkih prostorija.
Eventualne nove promjene u odvijanju nastave bit će organizirane u konzultaciji s epidemiološkom službom, ovisno o razvoju epidemiološke situacije, a sve u skladu s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba