TRIBINA U VARAŽDINU: Lepoglavska spojnica – šansa za gospodarstvo sjevera Hrvatske

POSAVEC: Svakome je jasno da se u 21. stoljeću od Čakovca do Zagreba ne smije putovati više od dva i pol sata. ČAČIĆ: Ovime bismo broj putnika željeznicom na sjeveru digli na 12 milijuna

Objavljeno: 16.09.2020. alenbrodar

U prostorijama Varaždinske županije u Varaždinu je u utorakodržana tribina Lepoglavska spojnica – šansa za gospodarstvo sjevera Hrvatske.

Tribinu, su pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatske gospodarske komore, zajednički organizirali Varaždinska županija i Savez za željeznicu. Na tribini je sudjelovao i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je istaknuo dobru prometnu infrastrukturu Krapinsko – zagorske županije koja se u budućnosti mora još više poboljšati.

– Krapinsko – zagorska županija je izvrsno povezana s gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom, sad smo svjedoci elektrifikacije pruge od Zaprešića do Zaboka, imamo autocestu i sporednu zagorsku magistralu, ali potrebno nam je i povezivanje koridora prema Mađarskoj i dalje. Mislim da je ova spojnica od izuzetne važnosti za konkurentnost gospodarstva cijele sjeverne Hrvatske – rekao je Ferek – Jambrek te dodatno naglasio važnost brze željezničke veze za ostanak ljudi na ruralnim područjima i u manjim gradovima, uz napomenu kako na području Krapinsko – zagorske županije postoji i nekoliko poduzeća koja izvoze veliki teret za koje trebaju željeznički prijevoz.

Višestruko skraćivanje vremena

Varaždinski župan Radimir Čačić pritom je iznio i prognoze o rastu željezničkog prometa završetkom projekta Lepoglavske spojnice.

– Mi u željezničkom prijevozu imamo otprilike dva milijuna ljudi, od 20, koliko ih ukupno u Hrvatskoj ima, a nakon završetka ovog projekta, digli bismo naš putnički prijevoz, prema svim analizama koje su dosada rađene, na 12 milijuna. Dakle, ukupno Hrvatska ima 20 milijuna putnika, a mi bismo digli sjever Hrvatske na 12 milijuna – rekao je župan Čačić.

Međimurski župan Matija Posavec dodao je kako se danas od Čakovca do Zagreba vlakom putuje dva sata i 40 minuta.

– U 21. stoljeću, u zemlji koja je članica Europske unije, mislim da je svakome jasno da to nije baš niti dobro, niti ne služi razvoju jedne potentne regije kao što je sjever Hrvatske. Ovim projektom 40 minuta će se utrošiti vrijeme od Varaždina do Zagreba, a 50 minuta od Čakovca do Zagreba, odnosno nešto više od sat vremena od Kotoribe – pojsanio je župan Posavec.

Član Uprave HŽ Infrastrukture Nikola Ljuban rekao je kako je potrebno utvrditi niz detalja da bi se u konačnici ostvario cilj ovog projekta. O vrijednosti cjelokupne investicije nije govorio, naglasivši da se još utvrđuju varijante, pa ne može izreći procjenu. Rekao je i kako bi HŽ za redovno funkcioniranje prometa morao raditi 90 kilometara remonta godišnje, dok se posljednjih 30 godina radi puno manje.

Zoran Maršić, predsjednik Saveza za željeznicu i suorganizator tribine na temu Lepoglavske spojnice naglasio je kako bi željeznica trebala biti okosnica u promišljanju integriranog prijevoza putnika i intermodalnog prijevoza tereta u RH.

– Priča oko Lepoglavske spojnice jako je dobra priča za ove tri županije da se puno bolje povežu sa Zagrebačkom županijom, Gradom Zagrebom, da se puno bolje povežu sa susjednim zemljama s kojima inače poslujemo i da se približi jadranskim lukama koje mogu biti korisne i ostalim gospodarstvenicima koji žive i rade u ove tri županije – rekao je Maršić.

Naime, prema projektu, izgradnjom “Lepoglavske spojnice”, pruga Čakovec – Varaždin – Lepoglava – Zabok – Zagreb postaje glavni koridor budućeg integriranog putničkog i intermodalnog teretnog prijevoza, prometna poveznica za gospodarski i društveni razvoj zagrebačke regije i sjeverne Hrvatske. Spajanje željezničke pruge R 106 Zabok – Đurmanec i željezničke pruge L 201 Varaždin – Golubovec je vrlo zahtjevan projekt zbog vrlo nepovoljnog terena i zahtjeva značajan broj objekata, prvenstveno tunela. 

Ugovor iz 2018.

O spajanju ove dvije pruge prvi put se u novije vrijeme raspravljalo i ušlo je u strateške dokumenta Republike Hrvatske u okviru Strategije prometnog razvitka Republike Hrvatske 1999. godine. U važećoj Strategiji prometnog razvoja Republike Hrvatske (2017. – 2030.), navedeni pravac se navodi u mjeri R 18. Ugovor od dodijeli bespovratnih sredstava između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i HŽ Infrastrukture za “Projekt povezivanja željeznicom funkcionalne regije Središnja Hrvatska – Lepoglavska spojnica”  potpisan je 17. prosinca 2018. u iznosu 11,2 milijuna kuna, od čega je  85 posto (9,5milijuna kuna ) iznos sufinanciran iz fondova EU, a preostalih 15 posto (1,6 milijuna kuna) je investitor, što je HŽ Infrastruktura, dužan sam osigurati. Nakon provedenog natječaja o javnoj nabavi i nakon više žalbi DKOM-u, temeljem  Odluke o odabiru, 10. veljače 2020. potpisan je Ugovor o izradi dokumentacije s zajednicom ponuditelja ŽPD d.d., Granova d.o.o., IGH d.d. i Rijekaprojekt  d.o.o. u iznosu od 6,1 milijun kuna, s rokom implementacije 13 mjeseci. Po potpisu Ugovora 10. veljače 2020., pristupilo se izradi dokumentacije tako da je 20. veljače održan početni sastanak investitora (HŽ Infrastruktura) i zajednice ponuditelja, a 26. veljače 2020. održan je konzultativni sastanak sa JASPERS-om. U međuvremenu je i potpisan Sporazum o sufinanciranju nacionalne komponente između Krapinsko – zagorske, Varaždinske i Međimurske županije. U završnoj fazi je izrada prognoze prometa, željezničkog prometnog modela i prometno – tehnoloških rješenja te se kao najzahtjevnije dionice na cijelom projektu razrađuju varijantna rješenja spoja željezničke pruge R106  i L201. Izrada studijske dokumentacije i idejnih rješenja očekuje se do ljeta 2021. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter