U sklopu projekta WiFi4EU, postavljeno je 15 baznih stanica

I žitelji Velikog Trgovišća dobili besplatan širokopojasni internet

Objavljeno: 16.09.2020. zagorjeinternational

U okviru programa “WiFi4EU”, s ciljem uvođenja besplatnog WiFi-ja za građane i posjetitelje u javnim prostorima, završeno je instaliranje opreme za javni bežični internet na području općine Veliko Trgovišće.
Općina se prijavila na poziv objavljen u rujnu 2019., na kojem je osigurano bespovratnih 15 tisuća eura za postavljanje opreme koja će omogućavati mještanima i posjetiteljima korištenje besplatnog interneta. Nakon provedenog postupka nabave, sklopljen je ugovor s tvrtkom Callidus Grupa d.o.o. iz Zagreba, koja je instalirala cijeli sustav te će ga po potrebi i održavati.

Pristupne točke

Pristupne točke su instalirane u središtu općine i naseljima Strmec i Dubrovčan. Projektom je postavljeno 15 baznih stanica, od čega sedam vanjskih i osam unutarnjih na frekventnim punktovima općine. Besplatnim WiFi signalom pokriven je prostor unutar i ispred Općine, Doma kulture i ambulante. U Spomen školi je pokrivena knjižnica, dvorana te vanjski prostor trga i parka. Na sportski kompleks postavljeno je nekoliko baznih stanica, a one pokrivaju školsko igralište, gledalište te klupske prostorije. Pokrivena su i tri DVD-a (Veliko Trgovišće, Strmec i Dubrovčan), gdje bazne stanice pokrivaju veliku dvoranu, prostor ispred DVD-a, prema školi i autobusnoj stanici, dok je kod Područne škole Dubrovčan pokriveno igralište.

Visokokvalitetan i besplatan

Prema odredbama projekta, visokokvalitetni besplatni internet minimalne brzine 30 mbps bit će dostupan stanovnicima Velikog Trgovišća, kao i njihovim gostima. Budući da je današnji način života usko vezan uz tehnologiju i komunikaciju, ovim će projektom Veliko Trgovišće povećati standard života, ali i olakšati rad gospodarstvenicima kojima je brzina interneta i kvaliteta infrastrukture od značajne važnosti za poslovanje i napredak, poručuju iz Općine. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba