POČINJU U PETAK: Dani kajkavske riječi Zlatar će se ove godine održati u smanjenom opsegu i bez vanjskih događanja, poput "Pajdaškog sprehajanja"

Usprkos nepogodnoj epidemiološkoj situaciji, Zlatarščani nastavljaju čuvati tradiciju kajkavskog stvaralaštva i narodne običaje

Objavljeno: 16.09.2020. zagorjeinternational

Ovog petka počinju 51. Dani kajkavske riječi Zlatar 2020., najvažnija kulturno -zabavna manifestacija zlatarskog kraja, kojom se čuva tradicija kajkavskog stvaralaštva i njeguju starinski običaji.

Smanjen opseg

Ove godine zbog epidemiološke situacije, program će se održati u smanjenom opsegu, pa će tako izostati vanjska događanja. Neće biti “Pajdaškog sprehajanja”, ni zabavnih sadržaja. Kako bi se nastavila tradicija dječjeg stvaralaštva, organizatori su odlučili da se održe dječje priredbe, ali uz ograničenje publike. Dani kajkavske riječi otvaraju se ovaj petak, 18. rujna, programom dobrodošlice, u parku ispred Galerije izvorne umjetnosti, u kojoj je u 19 sati otvorenje izložbe “Žene – slikarice izvorne umjetnosti” iz fundusa Galerije.

U subotu će se održati 51. Zbor malih pjesnika s otvorenjem izložbe “Čovjek čovjeku”, u 11 sati, a u nedjelju 49. Festival dječje kajkavske popevke, u 16:30. Obje priredbe će se održati u zlatarskoj osnovnoj školi. Tijekom tjedna održat će se koncertna gostovanja, te nekoliko sportskih događanja na otvorenom. U utorak, 22. rujna, u župnoj crkvi u Zlataru, u 19 sati gostuju glazbenici Elizabeta Zalović na orguljama i Marin Zokić na trubi, a u župnoj crkvi u Belcu, u nedjelju, 27. rujna, u 19 sati, je koncert Varaždinskih baroknih večeri, gostuju sopranistica Sofija Cingula i Zlata Životić na čembalu.

Svečana sjednica

U srijedu, 23. rujna, održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća s dodjelom godišnjih priznanja Grada Zlatara, koja su trebala biti uručena povodom Dana grada. Subota, 26. rujna rezervirana je za tradicionalna sportska događanja. 35. Kup DKR u organizaciji ŠRD “Pastrva”, otvoreni teniski turnir ŠTK-a “Zlatar” te biciklističku i trkačku utrku “Lastinim putevima” SD-a “Lastavica”. Organizatori manifestacije su Grad Zlatar, Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića, TZ Grada Zlatara. Generalni pokrovitelji su Hrvatski sabor, Ministarstvo kulture i medija RH i Krapinsko-zagorska županija. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba