Westgate Shopping City ugostio četvrti po redu humanitarno - modni projekt City Modus 2020

MODNI DOGAĐAJ ZA POMOĆ ZDRAVSTVU: Za tri zagrebačke bolnice donirat će dezinfekcijska sredstva, maske, rukavice i kute

Objavljeno: 14.09.2020. Jelena Jazbec

Westgate Shopping City ugostio je četvrti po redu tradicionalni humanitarno – modni projekt City Modus 2020. Radi se o modnom događaju humanitarnog karaktera u sklopu kojeg će se donirati prijeko potrebna dezinfekcijska sredstva, zaštitne maske, rukavice i zaštitne kute za tri zagrebačke bolnice.

Epidemiološki uvjeti

– Krenuli smo tako što nas je jedna udruga zamolila za pomoć, pa smo onda toj udruzi kupili sve što im je bilo potrebno. Radilo se o udruzi koja pomaže ženama oboljelima od raka, “Pink Life”. Zadnje tri godine radili smo s njima, ali s dolaskom pandemije i s obzirom na naš zdravstveni sustav koji zaista treba pomoć, odlučili smo napraviti ovaj City Modus po posebnim epidemiološkim uvjetima i zaista smo zahvalni Zagrebačkoj županiji, jer inače smo svake godine u Zagrebu, a sad smo tu zbog malog broja oboljelih. Pomažemo trima bolnicama – Klaićeva, bolnica u Petrovoj i KB Dubrava, kojima ćemo pokloniti dezinficijense, a medicinskim sestrama iz Petrove koje su danas ovdje s nama, kupili smo svakoj po dvije kute. Predstavljamo hrvatske dizajnere čije će modele nositi osobe iz javnog života. Bit će nam tu, između ostalih, tri gospođe iz HSS-a, bit će glasnogovornica stranke Bandić Milan 365, gospođa Ružica Vuković iz Domovinskog pokreta… Ove su nam se godine pridružile i Humane zvijezde Hrvatske, dakle, naši poznati nogometaši, koji su suorganizatori ovog projekta – otkrila nam je Hana Tabaković Baksa, koja reviju organizira zajedno s Ivom Loparić Kontek.

Marko Župa, voditelj komunikacija Westgate Shopping Cityja, ističe kako mu je zadovoljstvo što su mogli ugostiti ovakav humanitarni događaj.

Borba za budućnost

– Drago mi je što kao trgovački centar Westgate možemo podržati jednu humanitarnu manifestaciju. Ove je godine tu prisutna jedna simbolika vezana uz cijelu ovu situaciju u kojoj se svi zajedno nalazimo. Prikupljaju se sredstva za naša vrijedne zdravstvene djelatnike, koji se bore da sačuvaju ovu našu sadašnjost. Mi se pak kao trgovački centar borimo za našu budućnost, ekonomsku, društvenu i psihološku, s obzirom na to da svi naši posjetitelji trebaju psihološku podršku i moraju shvatiti da živimo u “novom normalnom” i da se sve ono što je bilo prije, može odvijati i sada. Ovo je četvrti događaj unazad mjesec dana koji se odvija u Westgateu i to je tek zahuktavanje za ono što nam slijedi u studenome, kada slavimo 11. rođendan, a bit će tu i jedan veliki sajam, koji će biti najveći događaj uopće u Republici Hrvatskoj od početka epidemije. Imali smo i četiri otvorenja novih zakupaca unatrag nekoliko mjeseci, točnije, od svibnja, i planiramo još pet otvorenja u idućih mjesec i pol dana. Nama je ljeto bilo radno, a poruka jest – može se i treba se boriti za budućnost, ne samo Hrvatske, ne samo ovog ovdje, već za budućnost sviju nas. Naša je prednost što imamo veliki prostor, kada je 2002. godine projektiran Westgate, zamisao je bila da se nikad ne stvara gužva i da ljudi mogu ugodno shoppingirati, a to je u ovoj situaciji još jedan plus – zaključio je Župa.

Svi koji nisu bili u mogućnosti fizički sudjelovati na reviji, mogli su je pratiti online. Predstavilo se sedam hrvatskih dizajnera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba