Kreira se novi strateški okvir politika za mlade

Mladi biciklima obilazili mjesne odbore i informirali građane o “Lokalnom programu za mlade”

Objavljeno: 14.09.2020. JJ

Grad Oroslavje je s partnerima, Udrugom Petrože – Krušljevo Selo i Srednjom školom Oroslavje, organizirao provođenje jednodnevne radionice projekta “Lokalni program za mlade grada Oroslavja”. Glavna aktivnost projekta je izrada Lokalnog programa za mlade, koji će pružiti strateški okvir politika za mlade te pregled stanja i potreba mladih na temelju kojih će se raditi i kvalitetno provoditi projekti i programi usmjereni mladima.
U okviru izrade novog programa, provodi se javna kampanja kroz koju su volonteri i mladi obilazili sve mjesne odbore grada Oroslavja (Gornje Oroslavje, Centar Oroslavje, Andraševec, Slatina, Mokrice i Krušljevo Selo). Mladi su biciklima, zajedno s novom maskotom grada Oroslavja koji je ujedno imao i svoj novi električni bicikl, obilazili mjesne odbore, gdje su informirali mlade i starije o novom lokalnom programu te aktivnoj participaciji mladih u zajednici.

Kroz kampanju, prikupljale su se informacije o potrebama mladih u zajednici, a za kraj javne kampanje provodit će se volonterska akcija krajem mjeseca, koja će biti osmišljena od strane mladih i udruga mladih.
Projekt je počeo 1. siječnja i trajat će 12 mjeseci, a na suradnju su pozvani svi koji se žele uključiti svojim idejama za što kvalitetniji Program za mlade. Projekt financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grad Oroslavje u ukupnoj vrijednosti 145.500 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba