U prvi je razred u RH krenulo preko 38 tisuća prvašića, a zbog koronavirusa, o ponašanju u prometu ove će godine učiti na malo drugačiji način

VIDEO: Virtualni policajci Mario i Ante uče mališane prometnim pravilima

Objavljeno: 13.09.2020. JJ

Započela je nova školska godina, a nastavu ove godine pohađa preko 38.000 prvašića koji će po prvi puta postati samostalni sudionici u prometu.
Zbog posebnih epidemioloških mjera, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorilo da će se edukacija o pravilnom ponašanju u prometu odvijati primarno putem modernih tehnologija.

Svaki će prvašić kroz preventivno – edukativni video “Poštujte naše znakove”, steći potrebna znanja o sigurnom ponašanju u prometu, a virtualni policajci Mario i Ante upoznat će ih sa značenjem prometnih znakova i prometnim pravilima.

U zonama oko škola i dalje će za sigurnost prvašića brinuti pravi prometni policajci, a virtualni mogu doprinijeti usvajanju pravilnog ponašanja u prometu te potaknuti odgovornost i samostalnost najmlađih sudionika u prometu.

– Dragi roditelji, djeca i mladi uče od starijih, oponašaju vas u svemu, pa tako i u prometu. Budite im primjer i najbolji uzor u odgovornom ponašanju u prometu. Dragi vozači, poštujte prometne propise. Posebno oprezni budite u zonama osnovnih škola i na pravcima kretanja naših školaraca – poručuju iz MUP-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter