Čak 16 tisuća poljoprivrednika podnijelo zahtjev za izradu novih elektroničkih poljoprivrednih iskaznica

ŠTEDI VRIJEME I NOVAC: Poslovanje bez papira i zamjena za sve postojeće kartice koje su poljoprivrednici do sada koristili

Objavljeno: 13.09.2020. zagorjeinternational

U tijeku je isporuka elektroničkih poljoprivrednih iskaznica, koje poljoprivrednici mogu preuzeti i aktivirati u podružnicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. U ovom trenutku podijeljeno je više od 500 iskaznica, a čak 16 tisuća poljoprivrednika podnijelo je zahtjev za izradu te time i korištenje niza usluga koje ePI nudi na jednom mjestu.


Identificiranje poljoprivrednika

Elektronička poljoprivredna iskaznica je službeni dokument Ministarstva poljoprivrede koji poljoprivrednicima služi za poslovanje bez papira, štedi vrijeme, radne sate i novac. Riječ je o vjerodajnici najviše sigurnosne razine koja omogućava jedinstvenu identifikaciju poljoprivrednika, elektroničko potpisivanje dokumenata i podnošenje zahtjeva za potporu u AGRONET-u. Ova iskaznica će zamijeniti sve postojeće kartice koje su poljoprivrednici do sada koristili  tzv. zelenu poljoprivrednu karticu, karticu plavog dizela i karticu za korištenje sredstava za zaštitu bilja. Također, poljoprivrednici njome mogu sigurno pristupiti sustavu e-Građani i koristiti 74 različite elektroničke usluge. Elektronička komunikacija putem ove iskaznice rasteretit će administrativni sustav te osigurati automatsko preuzimanje zahtjeva poljoprivrednika, čime će se ubrzati obrada podataka i kontrolne aktivnosti koje prethode isplati potpora.


Proces izrade

Zahtjev za izradu elektroničke poljoprivredne iskaznice poljoprivrednici mogu podnijeti svaki radni dan u podružnicama APPRRR-a. Za podnošenje zahtjeva nužna je osobna iskaznica, OIB, e-mail adresa i kontakt broj mobitela nositelja poljoprivrednog gospodarstva. Prvo izdavanje elektroničke poljoprivredne iskaznice je besplatno za nositelja poljoprivrednog gospodarstva, odnosno odgovornu osobu. Za više informacija posjetite službene stranice APPRRRR-a. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter