"JAZZERA 2020": Sandra Halužan, članica popularnog F banda, uspješno pliva i u jazz vodama, a s poznatom jazz vokalisticom u Jezerima je pokrenula zanimljiv projekt

Zagorka na Murteru organizirala “morski” glazbeni intenziv i dva koncerta, publika oduševljena

Objavljeno: 07.09.2020. Jelena Jazbec

Posljednjeg vikenda u kolovozu u Jezerima na otoku Murteru održan je prvi glazbeni intenziv Jazzera 2020, u sklopu kojeg je deset talentiranih polaznika iz Hrvatske i Slovenije imalo priliku usavršavati svoje vokalne sposobnosti. Zanimljivo, iza čitavog projekta stoji jedna Zagorka, Sandra Halužan iz Desinića, inače članica popularnog zagorskog glazbenog sastava F band, instrumentalistica, vokalistica i vokalna pedagoginja koja radi na zagrebačkoj Rock akademiji.

Gospel u crkvi

Naime, Sandra već godinama uspješno pliva i u jazz vodama, a sada je u suradnji s cijenjenom hrvatskom jazz vokalisticom sa svjetskim glazbenim iskustvom Lelom Kaplowitz, odlučila organizirati spomenuti glazbeni intenziv koji se održavao u Kulturnom centru Jezera, a uključivao je vokalne tehnike, rad na disanju i opuštanju, tehnike rješavanja treme, pripreme za nastup i improvizaciju.
No, to nije sve. U sklopu “Jazzera 2020” održana su i dva koncerta – gospel koncert Lela & Joe Kaplowitz feat. Sandra Halužan, uz posebnu gošću Luciju Kaplowitz, u crkvi Gospe od Zdravlja te završni koncert polaznika intenziva u jednom jezerskom restoranu. Veliki doprinos dao je, kaže nam Sandra, i Lelin suprug Joe Kaplowitz, koji je u sklopu intenziva djelovao kao korepetiror, a inače je svjetski poznati klavirist, tubist i jazz glazbenik. Naravno, sva događanja održana su uz poštivanje epidemioloških mjera.

Dobrobiti otoka

– U ovoj nadasve neobičnoj 2020. godini, definitivno je falilo druženja, učenja i glazbe, stoga smo Lela i ja odlučile organizirati kratki, ali sadržajni glazbeni intenziv. Smjestile smo intenziv na otok Murter, u prekrasna Jezera, gdje smo u program mogle uključiti i more – svjesno disanje pri plivanju, rad na vokalnim tehnikama od ranog jutra, čak i kroz šetnju do plaže, te iskoristiti mnoge druge dobrobiti otoka. Presretne smo što smo imale mogućnost raditi s 10 divnih i talentiranih polaznika iz Hrvatske i Slovenije, ujedno im i zahvaljujemo na povjerenju i intenzivnom radu. Nismo mogle poželjeti bolje ljude za naš prvi intenziv. Reakcije polaznika su prekrasne, kao i pljesak oduševljenja koji im je publika poklanjala kroz njihov završni koncert. Nakon stvarno intenzivnog vikenda, sve što možemo reći jest da smo zahvalne i ispunjene i da vjerujemo u dugotrajnost ovog jedinstvenog događaja u sjajnoj budućnosti koja je pred nama – otkrila nam je Sandra.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba