Dodjeljuje se i županijsko priznanje za volontersku akciju godine i za volontera s prebivalištem izvan KZŽ

Matija Horvat iz Zaboka i Jasenka Hranić iz Bedekovčine zagorski su najvolonteri u 2019. godini

Objavljeno: 04.09.2020. JJ

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar donio je odluku o dodjeli županijskog priznanja za volontera/volonterku i volontersku akciju 2019. godine.
U kategoriji mladih od 15 do 30 godina, priznanje će dobiti Matija Horvat iz Zaboka, kojeg su predložili Hrvatski Crveni križ i Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, a sudjelovao je u raznim akcijama, poput animiranja prilikom dobrovoljnog darivanja krvi, pomoći u provedbi i organizaciji darivatelja krvi, prevenciji pretilosti te zdravstveno – preventivnim aktivnostima. U kategoriji starijih od 31 godinu, nagrađena će biti Jasenka Hranić iz Bedekovčine, koja od početka 2019. godine jednom mjesečno u prostorijama GDCK-a besplatno uređuje frizure starijim i nemoćnim osobama te obilazi teže pokretne osobe u njihovim domovima. U kategoriji “Volonter s prebivalištem izvan Krapinsko – zagorske županije”, Udruga fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja predložila je Merimu Krivdić, volonterku Centra “Ritam s konjem”, koja od 2018. godine vikendom dolazi volontirati iz Siska u Stubičke Toplice, te će također primiti priznanje Krapinsko – zagorske županije.

U kategoriji “Volonterska akcija godine”, za akciju “Lampioni betlehemskog svjetla i božićnih želja” bit će nagrađena Udruga distrofičara Krapina iz Jesenja.
Županijska priznanja bit će uručena na svečanosti koja će se održati u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu spomenute odluke.
Podsjetimo, na temelju županijskog Javnog poziva, predloženi su kandidati za dodjelu priznanja, a o tome kome će ona biti uručena, odluku su donijeli građani, putem elektroničkog glasovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba