Ove subote obilježava se Dan Varaždinske županije

U atriju Županijske palače bit će sajam domaćih proizvoda i Štruklijada, a građanima će se dijeliti sarma

Objavljeno: 03.09.2020. JJ

Iako malo skromnije nego prijašnjih godina, Dan Varaždinske županije bit će obilježen prigodnim programima ove subote. Već od 8 sati ispred Županijske palače održat će se sajam domaćih proizvoda, na kojem će preko dvadeset OPG-ova nuditi svoje proizvode, pa će se tu naći proizvoda od meda i lješnjaka, domaćih sireva, kobasica, ajvara, bučinog ulja, različitih džemova, voćnih rakija, ali i tradicionalnih suvenira. Kuhari Hotela Minerva podijelit će građanima tristotinjak porcija sarme, a za dobar štimung pobrinut će se Tamburaški sastav Lajk.
Paralelno sa sajmom domaćih proizvoda, u atriju palače održat će se i druga po redu “Varaždinska štruklijada”, na kojoj će posjetitelji moći probati različite vrste štrukli – od slatkih, slanih, s različitim nadjevima, pa sve do pečenih i kuhanih, a bit će tu i slatkih kolača.
A da bi građani malo predahnuli od slasnih zalogaja, pobrinut će se Husarska garda Varaždinske županije, zatim Varaždinska građanska garda te pripadnici Ivanečke rudarske čete. U čast Županije i župana, postrojit će se ispred Županijske palače u 10 sati te predati prijavak županu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba