Ove subote obilježava se Dan Varaždinske županije

U atriju Županijske palače bit će sajam domaćih proizvoda i Štruklijada, a građanima će se dijeliti sarma

Objavljeno: 03.09.2020. JJ

Iako malo skromnije nego prijašnjih godina, Dan Varaždinske županije bit će obilježen prigodnim programima ove subote. Već od 8 sati ispred Županijske palače održat će se sajam domaćih proizvoda, na kojem će preko dvadeset OPG-ova nuditi svoje proizvode, pa će se tu naći proizvoda od meda i lješnjaka, domaćih sireva, kobasica, ajvara, bučinog ulja, različitih džemova, voćnih rakija, ali i tradicionalnih suvenira. Kuhari Hotela Minerva podijelit će građanima tristotinjak porcija sarme, a za dobar štimung pobrinut će se Tamburaški sastav Lajk.
Paralelno sa sajmom domaćih proizvoda, u atriju palače održat će se i druga po redu “Varaždinska štruklijada”, na kojoj će posjetitelji moći probati različite vrste štrukli – od slatkih, slanih, s različitim nadjevima, pa sve do pečenih i kuhanih, a bit će tu i slatkih kolača.
A da bi građani malo predahnuli od slasnih zalogaja, pobrinut će se Husarska garda Varaždinske županije, zatim Varaždinska građanska garda te pripadnici Ivanečke rudarske čete. U čast Županije i župana, postrojit će se ispred Županijske palače u 10 sati te predati prijavak županu.

Najnovije po kategorijama

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Mladoj autorici Eni Katarini Haler (24), svojevrsnom iznenađenju, za njenu prvu knjigu "Nadohvat", dodijeljena Nagrada Gjalski

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Objavljeno: 25.10.2020. alenbrodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter