“Šetnja uz jezero u budućnosti će se opet naplaćivati, a cijena sigurno neće iznositi jednu kunu”

Objavljeno: 03.09.2020. zagorjeinternational

Zbog aktualne situacije s COVID-om 19, nakon ponovnog otvaranja Dvora Trakošćan za javnost 27. travnja, ukinuta je naplata ulaska u park. Podsjetimo, ulazak u područje trakošćanske park – šume s jezerom počeo se naplaćivati 1. travnja 2018. godine, po cijeni od jedne kune, kako su nam tada pojasnili, prvenstveno s ciljem evidentiranja broja posjetitelja koji ulaze u kulturno dobro.

Širenje zaraze

Međutim, kako doznaje Varaždinski.hr, naplata je u travnju ove godine ukinuta “s ciljem smanjivanja kontakata između djelatnika i posjetitelja, odnosno potencijalnog širenja zaraze”.

– Ponovno uvođenje naplate ulaska u park trenutno nije u planu, budući da situacija oko epidemije nije još gotova – rekli su za Varaždinski.hr te dodali da u budućnosti svakako planiraju ponovno vratiti naplatu, ali trenutno nije moguće definirati kad točno.

– To ovisi i o gospodarskoj i financijskoj situaciji te o realizaciji još planiranih zahvata na uređenju park-šume s jezerom. Naknadno će se odrediti i nova cijena ulaska u park, koja sigurno neće iznositi jednu kunu – najavljuju.

Radno vrijeme

Kao i na druge kulturne ustanove, epidemija COVID-a 19 negativno je utjecala na rad Dvora Trakošćan. Radno su vrijeme prilagodili aktualnoj situaciji, pa su tako otvoreni od 10 do 18 sati, s time da su i dalje dostupni posjetiteljima svaki dan u godini.

– Što se broja prodanih ulaznica za muzej tiče, u usporedbi prvih osam mjeseci tekuće godine s istim razdobljem prošle godine, bilježimo minus od 59,5 posto. Taj pad se odrazio i na prihode od prodanih ulaznica, koji su za 55,3 posto manji – rekli su iz Dvora Trakošćan za Varaždinski.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba