“Šetnja uz jezero u budućnosti će se opet naplaćivati, a cijena sigurno neće iznositi jednu kunu”

Objavljeno: 03.09.2020. zagorjeinternational

Zbog aktualne situacije s COVID-om 19, nakon ponovnog otvaranja Dvora Trakošćan za javnost 27. travnja, ukinuta je naplata ulaska u park. Podsjetimo, ulazak u područje trakošćanske park – šume s jezerom počeo se naplaćivati 1. travnja 2018. godine, po cijeni od jedne kune, kako su nam tada pojasnili, prvenstveno s ciljem evidentiranja broja posjetitelja koji ulaze u kulturno dobro.

Širenje zaraze

Međutim, kako doznaje Varaždinski.hr, naplata je u travnju ove godine ukinuta “s ciljem smanjivanja kontakata između djelatnika i posjetitelja, odnosno potencijalnog širenja zaraze”.

– Ponovno uvođenje naplate ulaska u park trenutno nije u planu, budući da situacija oko epidemije nije još gotova – rekli su za Varaždinski.hr te dodali da u budućnosti svakako planiraju ponovno vratiti naplatu, ali trenutno nije moguće definirati kad točno.

– To ovisi i o gospodarskoj i financijskoj situaciji te o realizaciji još planiranih zahvata na uređenju park-šume s jezerom. Naknadno će se odrediti i nova cijena ulaska u park, koja sigurno neće iznositi jednu kunu – najavljuju.

Radno vrijeme

Kao i na druge kulturne ustanove, epidemija COVID-a 19 negativno je utjecala na rad Dvora Trakošćan. Radno su vrijeme prilagodili aktualnoj situaciji, pa su tako otvoreni od 10 do 18 sati, s time da su i dalje dostupni posjetiteljima svaki dan u godini.

– Što se broja prodanih ulaznica za muzej tiče, u usporedbi prvih osam mjeseci tekuće godine s istim razdobljem prošle godine, bilježimo minus od 59,5 posto. Taj pad se odrazio i na prihode od prodanih ulaznica, koji su za 55,3 posto manji – rekli su iz Dvora Trakošćan za Varaždinski.hr.

Najnovije po kategorijama

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Mladoj autorici Eni Katarini Haler (24), svojevrsnom iznenađenju, za njenu prvu knjigu "Nadohvat", dodijeljena Nagrada Gjalski

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Objavljeno: 25.10.2020. alenbrodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter