NK Zagorec doveo doveo nekoliko pojačanja, među njima su krilni napadač Ivan Kovačec i lijevi bek Antonio Majcenić

OVDJE SU PONIKLI, SAD TO ŽELE VRATITI KLUBU: “Prava smo ekipa, odlično pokriveni na svim pozicijama, sve domaći dečki – idemo na osvajanje lige!”

Objavljeno: 01.09.2020. Alen Brodar

Seniori krapinskog Zagorca u subotu su odigrali službenu prvenstvenu utakmicu nakon pet mjeseci – i pobijedili 2:1. U Podgoru je, nakon odgođene utakmice prvog kola protiv Jaruna, stigla Mladost iz Petrinje, momčad koja se u kvalifikacijama borila za drugu ligu. Optimističan start sezone, a optimizam vlada i u klupskim prostorijama – ne samo zbog početne pobjede, već što se za ovu sezonu bitno pojačala, a neka od tih pojačanja još nisu ni nastupila. Najzvučnija imena u svlačionici su dojučerašnji profesionalci – krilni napadač Ivan Kovačec (32) i lijevi bek Antonio Majcenić (21). Kovačec je stigao iz novopečenog austrijskog prvoligaša Rieda, a Majcenić iz zagrebačke Lokomotive.
O Kovačecu ne treba trošiti mnogo riječi, radi se igraču koji je napravio zavidnu inozemnu karijeru, a vrhunac je imao u južnokorejskom Ulsanu, gdje je igrao s hrvatskim reprezentativcem i ponajboljim igračem zagrebačkog Dinama, Mislavom Oršićem, s time da je u Koreji kod navijača omiljeniji bio – Kovačec. Korejci su toliko zbog njih zavoljeli Hrvatsku, da su na utakmice nogometnog kluba Ulsan počeli dolaziti s hrvatskim zastavama. Od samog početka Kovačec je postao jedan od najvažnijih igrača u klubu, a u dvije godine uspio se toliko istaknuti da je nakon dvije sezone postao igrač najvećeg korejskog kluba – FC Seoula. Nakon Koreje igrao je u HNL-u za Rudeš, pa u Grčkoj i naposljetku u Riedu, iz kojeg se i vratio doma.

Super osjećaj

– Vratio sam se u Krapinu, imam 32 godine, klinac mi je tu u vrtiću, supruga je dobila posao ovdje i dosta mi je lutanja po svijetu, bio sam dosta vani. Zadovoljan sam dogovorom s klubom, naravno da uvjeti ne mogu biti kao vani, ali želim se posvetiti djetetu, obitelji, a volim ovaj klub, tu sam ponikao. Tako bih se i Zagorcu želio zahvaliti što su me stvorili i što sam odavde krenuo graditi daljnju karijeru. Osjećam se super, i fizički i psihički. Sretan sam što sam se uspio dogovoriti sa Zagorcem, dat ću za klub maksimalno koliko mogu. Volio bih da se sve podigne na još višu razinu, ne samo na terenu, već i sve popratno – kazao nam je Kovačec dok smo u društvu Antonia Majcenića obilazili klupske prostorije. Kaže da su ambicije i njega i kluba jako velike.

– Gdje god dođem, uvijek se trudim, prvo da ja budem najbolji, a onda i da moj klub bude najbolji. Hoću da nam imperativ bude osvajanje treće lige. Vidim da su i dečki shvatili da to možemo, da imamo moć, dobar kadar i kvalitetu. Sada više nemamo igrača “izvana”, što se uvijek prigovaralo Zagorcu, sve su domaći dečki, pravi igrači, prava ekipa. Mislim da mi to možemo, samo da klub i Grad stoje iza nas, a mi ćemo na terenu dati sto posto i ne vidim zašto Krapina ne bi imala dobrog drugoligaša – zaključuje Kovačec, koji se tako s 32 godine odlučio povući iz profesionalnog nogometa i pomoći krapinskom Zagorcu.

Povratak u formu

S druge strane, praktički na početku karijere je Antonio Majcenić, 21-godišnjak iz Velike Vesi kod Krapine, koji igra na poziciji lijevog beka i kojeg, kažu nam, još čekaju velike stvari. U Zagorcu je počeo kao klinac trenirati nogomet, da bi s 14 godina prešao u zagrebačku Lokomotivu.

– Tamo sam potpisao profesionalni ugovor, a posljednje dvije sezone bio sam u Sesvetama na posudbi. Na kraju nisam produžio ugovor s Lokomotivom, već sam se odlučio vratiti u Zagorec, u kojem je čitavo vrijeme postojao interes za mene. Znam predsjednika Merkaša još iz kadetskih dana, posljednji period bili smo na vezi čitavo vrijeme, no bile su neke opcije i za inozemstvo, i prva i druga liga, ali evo, uspjeli smo se dogovoriti, nisam više želio čekati, budući da su inozemni angažmani postali upitni zbog koronavirusa. Nisam prvenstvenu utakmicu odigrao od travnja, znam i sam da sam mlad igrač i da mi treba utakmica i minuta na terenu. Želim igrati u kontinuitetu, kako bih se vratio u formu u kakvoj sam bio kada sam potpisao profesionalni ugovor. Vjerujem da ću se brzo nametnuti, znam što mogu i potrudit ću se to što prije to pokazati na terenu – govori nam Majcenić.
Hvali ambicije kluba, upravu i trenere.

– Otkako sam došao, vidim da se stvarno kvalitetno trenira, treneri su odlični, na nivou su treninzi, ide se jako, čvrsto, kako i treba. Ekipa je mlada, vidim nas ove polusezone među prvih tri, to mora biti, to je cilj i kluba i momčadi. Nakon dugo vremena imamo jako kvalitetnu ekipu, po svakoj poziciji i mislim da se možemo jako dobro složiti i uigrati te da bi na kraju sezone mogli konkurirati čak i za prvo mjesto – zaključuje Majcenić, koji tako s Kovačecom čini lijevu stranu obrane i napada, Zagorca koje se ne bi posramili ni brojni prvoligaši. Ostaje za vidjeti kako će to izgledati na terenu. Mi držimo fige.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba