Ove nedjelje počinje 55. Tjedan kajkavske kulture

ZORAN GREGUROVIĆ: Neće biti koncerata na trgu, u Festivalskoj će biti stotinjak ljudi, a otvorenje u dvorištu Galerije

Objavljeno: 31.08.2020. zagorjeinternational

Tjedan kajkavske kulture u Krapini održat će se od 6. do 12. rujna, iako u drugačijem obliku od onog na koji smo navikli. Dok su proteklih godina ulice Krapine bile prepune ljudi, ovog puta, zbog epidemije COVID-a 19, čeka nas drugačija slika. Cjelokupni program još nije službeno objavljen, no, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović ukratko je opisao što posjetitelji mogu očekivati.

Kontrolirani uvjeti

– Tjedan kajkavske kulture ne možemo organizirati u onom obujmu i u onom obliku kao što je to bilo prethodnih godina, a mislim da smo prethodnih godina dokazali da manifestacija raste, da iz godine u godinu imamo sve više sadržaja, sve više posjetitelja, pa je tako prošle godine, recimo, grad Krapina bio dupkom pun. S obzirom na sve mjere i sve uvjete, to više ne možemo organizirati na taj način. Imali smo mnogo upitnika, želja je bila da se nešto ipak organizira, stoga smo se odlučili za jedan smanjeni oblik, da se ne bi pojavilo neko žarište i došlo do širenja COVID-a 19 – kazao je Gregurović, dodavši kako će se fokusirati na događaje koji se mogu održati u kontroliranim uvjetima.

Kućice u parku

– Otvorenje neće biti na Trgu Ljudevita Gaja, neće biti Dječjeg korza, već će otvorenje biti u dvorištu Galerije grad Krapine. Održat će se znanstveni skup, dječji recital, recital odraslih i slični sadržaji, gdje nema većeg broja posjetitelja. Od četvrtka do subote održavat će se festivalske večeri, dakle, “Mali kaj” u četvrtak, Retrospektivna večer u petak i Večer novih popevki u subotu. U festivalsku dvoranu neće ući 540 posjetitelja, već možda stotinjak, ovisno o tome kako će se rasporediti mjesta u skladu s preporukama. Već tradicionalno, prijenos će ići na Hrvatskoj radioteleviziji. Odlučili smo i da nećemo ići sa sadržajima na otvorenom, što znači da neće biti programa i koncerata na Trgu Ljudevita Gaja. Neće biti ni šatora kraj Osnovne škole “Ljudevit Gaj”, gdje se održavao Zagorski gospodarski zbor, već će biti postavljeno nekoliko kućica u parku, kako bi se Zbor ipak održao. Želja postoji, ali moramo misliti na druge jer nikome nije cilj razbuktavanje epidemije – zaključio je gradonačelnik Krapine. (lb, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba