"DOBRI LJUDI": U centru Zagreba otvorena izložba poznate fotografkinje Mare Milin

“To su lica pravih heroja, a ovo je javna zahvala svim hrvatskim volonterima”

Objavljeno: 30.08.2020. AB

Nova izložba Mare Milin, jedne od najpoznatijih domaćih fotografkinja, otvorena je u subotu u centru Zagreba. Radi se o izložbi koja je nastavak istoimene kampanje ‘Dobri ljudi’ Ožujskog piva i Zagrebačke pivovare te koja predstavlja još jednu javnu zahvalu svim hrvatskim volonterima. Posjetitelji tako na Zrinjevcu mogu vidjeti portrete heroja iz hrvatskih organizacija koje su se svojim radom i inicijativama u proteklom periodu posebno istaknule brigom za zdravlje i sigurnost svih nas. Na osam solarnih panela građani imaju priliku pogledati portrete osam volontera iz Hrvatske mreže za beskućnike, Hrvatske gorske službe spašavanja, Plavog telefona i Fonda 5.5. i upoznati se s aktivnostima ovih udruga.

Izazivanje emocije

– Ovom smo izložbom u suradnji s genijalnom Mare htjeli Hrvatskoj pokazati lica nesebičnih heroja, ali i izazvati emociju kod prolaznika kako bi osvijestili da odgovorno ponašanje svakog pojedinca utječe na cijelu okolinu – na nas same, na naše bližnje, ali i na ljude koji danonoćno stoje na prvoj liniji obrane“, objasnila je ideju izložbe Ana Štebih Pinjuh, direktorica marketinga Zagrebačke pivovare.

Na poziv Zagrebačke pivovare da sudjeluje u ovakvom projektu koji podsjeća da postoje ljudi koji bezrezervno pomažu nepoznatim ljudima u nevolji Mare se rado odazvala.

– Projektu sam se priključila bez puno razmišljanja. Često sam i sama volontirala kako bih pomogla onima kojima je pomoć potrebna. Ove fotografije su materijalno svjedočanstvo dojma “na prvu” kojeg su volonteri ostavili na mene. Nikoga od njih nisam srela do dana fotografiranja i bio mi je užitak raditi s ovim ljudima – komentirala je svoje najnovije radove Mare Milin.

Izložba je besplatna za sve posjetitelje i na Zrinjevcu ostaje otvorena do 10. rujna. U kampanju “Dobri ljudi” svi se mogu uključiti donacijom financijskih sredstava ili prijavom za volontiranje u jednoj od organizacija. Donirati se može i putem KEKS Pay aplikacije. Više informacija dostupno je na web stranici dobriljudi.ozujsko.com.

Milijun kuna

Marini radovi inače se mogu vidjeti na brojnim omotima knjiga i glazbenih izdanja, u sklopu kazališnih projekata, modnih editorijala, intervjua i kampanja hrvatskih modnih dizajnera. Dobitnica je nekoliko nagrada, od čega voli istaknuti onu prvu iz 1995. (Trienale fotografije), jednog Porina, nagrade Tošo Dabac (2011.) i dvije Elle Style Awards za modnu fotografiju (2014. i 2019.).

Kampanja “Dobri ljudi” zahvala je svim poznatim i nepoznatim herojima, pa je tako udrugama i zakladi u prvom dijelu kampanje Žuja donirala milijun kuna. Uz novčanu donaciju, Žuja kontinuirano poziva sve građane na volontiranje. Lansirana je i digitalna aktivacija Opjevani junaci u kojoj su prikupljani stihovi građana diljem Hrvatske o njihovim herojima, a najbolje među njima će opjevati Vanna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba