Projekt vrijedan dvije milijarde kuna

GRADI SE U PET FAZA: Buzin City Island imat će hotel, dječji vrtić, studentski dom…

Objavljeno: 30.08.2020. zagorjeinternational

U Buzinu, uz cestu koja Zagreb spaja s Velikom Goricom gradi se poslovno naselje. Projekt vrijedan dvije milijarde kuna realizirat će se u pet faza. Kada radovi budu završeni, južni ulaz u Zagreb postat će Buzin City Island te će, imati sve sadržaje potrebne radnom čovjeku u vrijeme i izvan njegova radnog vremena. Investitor ovog projekta je kompanija City Island d.o.o. sa sjedištem u Rugvici, a glavni projektant je splitska tvrtka MIG arhitekti. Glavni izvođač radova je KFK, regionalni lider u proizvodnji aluminijsko–staklenih fasada.

– Ne gradi se klasično, nego će se graditi više različitih zgrada, u nekoliko faza. Rok za završetak prve faze je 24 mjeseca. Gradilište je podijeljeno na dvije parcele, zonu A i zonu B, a sagradit ćemo dvadesetak poslovnih zgrada – kazao je voditelj projekta Marijo Tomić.

U prvoj fazi gradit će tako i hotel s 200 soba i kongresnim centrom, tri poslovne zgrade u kojima će biti smještene i multifunkcionalne dvorane te studio. Prva bi faza trebala biti gotova do sredine 2022. Na proljeće te godine kreće sljedeća faza, a potom završna 2024. tako da će čitav kompleks južnog ulaza u Zagreb, ako sve bude išlo po planu, biti završen 2026. Već sada za poslovnim prostorima vlada veliko zanimanje. kompleksu će biti poslovni prostori, kafići, restorani, pošta, banka, ljekarna, frizerski salon, teretana…

– Gradimo i dva dječja vrtića, jedan od njih u prvoj fazi, ali i moderan studentski dom – kazao je Tomić. Dodao je da će to ujedno biti i jedini polustambeni objekt u kompleksu, a studenti će ovdje moći unajmiti sobe. Sagradit će i dvije garaže kako ne bi bilo problema s parkirnim mjestima.

 – Ispod kompleksa gradimo jednu etažu garaže te još dva garažna objekta na šest katova. Između njih bit će parkovi i šetnice, tako da će sve biti uravnoteženo zelenilom, a garaže skrivene da ne narušavaju vizuru poslovnog naselja – kaže Tomić, prenosi Večernji list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba