PRVI SLUČAJ U RH: Svi mještani na području Vinice kod Varaždina moraju nositi maske i na otvorenom i u zatvorenom prostoru

KOBNA SVADBA: Postali žarište, zaražen i župnik – pozivaju se svi koji su bili s njim u kontaktu da se jave lokalnom stožeru

Objavljeno: 29.08.2020. zagorjeinternational

Odlukom lokalnog stožera civilne zaštite, svi mještani na području Vinice kod Varaždina – a u tom kraju živi nešto više od 3700 ljudi – moraju nositi maske i na otvorenom i u zatvorenom prostoru i to je prvi takav slučaj u Hrvatskoj od početka pandemije, piše 24 sata.

Naime, samo s jedne svadbe u okolici Ivanca u viničkom su kraju čak 23 slučaja zaraze koronom i to je trenutačno žarište korone na području Varaždina. I jedini zaraženi na području Varaždina u četvrtak također je bio na istoj svadbi, a tako se zarazio i svećenik u lokalnoj župi – nije bio na slavlju, ali je služio misu za mladence i prema svemu sudeći se tad zarazio.

Lokalni stožer civilne zaštite zbog toga je pozvao da se jave svi koji su bili su u neposrednom kontaktu sa svećenikom od 19. do 24. kolovoza, bilo da su primali pričest, obavljali savjetovanja, kućne posjete, pogrebe i ispovijedi. Posebno se trebaju javiti svi koji su bili čitači, ministranti i aktivni sudionici na misi te oni koji su primili pričest.

Zbog svega su postrožene epidemiološke mjere na području Vinica za najmanje iduća dva tjedna, između ostalog obavezno je i nošenje maski na otvorenom. U tom kraju buknula je dakle korona i sad se, uz mjeru obaveznog nošenja maski, na dva tjedna odgađaju sve manifestacije, strogo se kontrolira rad trgovina, restorana i kafića, zatvoreni su za posjete i izlaske starački domovi.

Najnovije po kategorijama

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Mladoj autorici Eni Katarini Haler (24), svojevrsnom iznenađenju, za njenu prvu knjigu "Nadohvat", dodijeljena Nagrada Gjalski

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Objavljeno: 25.10.2020. alenbrodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter