PRVI SLUČAJ U RH: Svi mještani na području Vinice kod Varaždina moraju nositi maske i na otvorenom i u zatvorenom prostoru

KOBNA SVADBA: Postali žarište, zaražen i župnik – pozivaju se svi koji su bili s njim u kontaktu da se jave lokalnom stožeru

Objavljeno: 29.08.2020. zagorjeinternational

Odlukom lokalnog stožera civilne zaštite, svi mještani na području Vinice kod Varaždina – a u tom kraju živi nešto više od 3700 ljudi – moraju nositi maske i na otvorenom i u zatvorenom prostoru i to je prvi takav slučaj u Hrvatskoj od početka pandemije, piše 24 sata.

Naime, samo s jedne svadbe u okolici Ivanca u viničkom su kraju čak 23 slučaja zaraze koronom i to je trenutačno žarište korone na području Varaždina. I jedini zaraženi na području Varaždina u četvrtak također je bio na istoj svadbi, a tako se zarazio i svećenik u lokalnoj župi – nije bio na slavlju, ali je služio misu za mladence i prema svemu sudeći se tad zarazio.

Lokalni stožer civilne zaštite zbog toga je pozvao da se jave svi koji su bili su u neposrednom kontaktu sa svećenikom od 19. do 24. kolovoza, bilo da su primali pričest, obavljali savjetovanja, kućne posjete, pogrebe i ispovijedi. Posebno se trebaju javiti svi koji su bili čitači, ministranti i aktivni sudionici na misi te oni koji su primili pričest.

Zbog svega su postrožene epidemiološke mjere na području Vinica za najmanje iduća dva tjedna, između ostalog obavezno je i nošenje maski na otvorenom. U tom kraju buknula je dakle korona i sad se, uz mjeru obaveznog nošenja maski, na dva tjedna odgađaju sve manifestacije, strogo se kontrolira rad trgovina, restorana i kafića, zatvoreni su za posjete i izlaske starački domovi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba