KRAPINA: Završila još jedna, 21. po redu Ljetna geološka škola na Hušnjakovom, najdugovječniji pedagoški muzejski program u RH

“Zadovoljni smo odazivom, a zadovoljno je i 20-ak klinaca, koji su istraživali stijene, pronalazili fosile i jednostavno – uživali”

Objavljeno: 28.08.2020. zagorjeinternational

Od ponedjeljka do petka, na brdu Hušnjakovu u Krapini, trajala je 21. Ljetna geološka škola u sklopu Muzeja krapinskih neandertalaca. Usprkos trenutačnoj epidemiološkoj situaciji, ovaj program namijenjen predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu uspješno je održan.

– Vrlo brzo su se ispunila sva slobodna mjesta za sudjelovanje, kojih je ove godine, zbog epidemiološke situacije bilo 20 – naglasio je Jurica Sabol, voditelj Muzeja, i dodao da su svako jutro mjerili djeci temperaturu, dezinficiraju alate, geološki pribor i ostalu opremu koju djeca koriste, a voditelji radionica nose maske i vizire te se cijeli program održava vani.

– Zadovoljni smo odazivom, a zadovoljna i sretna su djeca koja su u proteklih tjedan dana sudjelovala u edukativnim radionicama na temu povijesti krapinskog neandertalca, uživala u obilasku Muzeja i nalazišta te terenskim aktivnostima i istraživanjima okolo jezera Dolac gdje geološkim priborom istražuju stijene i traže tragove školjkaša, fosile i minerale – zaključio je.

Važno je napomenuti da je Ljetna geološka škola u Krapini najdugovječniji pedagoški program u Hrvatskoj u muzejima i nastoji iz godine u godinu poboljšati svoju ponudu te na što zabavniji i zanimljiviji način upoznati polaznike s osnovama geologije i paleontologije, svijetom fosila, geološkom prošlošću Zemlje te životom krapinskog pračovjeka. (Lovro Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba