SVE SNAGE NA TERENU: I ovog vikenda policija u akciji pojačanog nadzora prometa

UPOZORENJE I PJEŠACIMA, BICIKLISTIMA I MOTOCIKLISTIMA: Poštujte prometne propise!

Objavljeno: 28.08.2020. admin

Kako bi stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljnije, policijski službenici će i tijekom vikenda ovog provoditi pojačani nadzor u prometu. Policijska uprava krapinsko – zagorska apelira na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

– Pojačani nadzor u prometu će prije svega biti usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga, ali i isto tako i nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, kao i svih ostalih prometnih prekršaja. Vozače savjetujemo da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila te da je prilagode konkretnim uvjetima na cesti. Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez prilikom sudjelovanja u prometu – apeliraju iz policije te dodaju da vozači nakon konzumacije alkoholnih pića, ali i konzumacije drugih opojnih sredstava i lijekova koji negativno utječu na vozačke sposobnosti, ne upravljaju vozilima u prometu na cesti. Bicikliste i pješake podsjećaju na obavezno korištenje reflektirajuće materije tijekom smanjene vidljivosti uslijed kiše.

– Također, vozače mopeda i motocikala pozivamo na poštivanje prometnih propisa, a posebice onih koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, pretjecanje, obilaženje, poštivanje prednosti prolaska i korištenje zaštitne motociklističke opreme. Policijski službenici će nadzor prometa obavljati na većem broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa – priopćili su iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba