"NOVI SDP ZA NOVU HRVATSKU": Željko Kolar i službeno predao kandidaturu za predsjednika SDP-a

PRIKUPIO ČAK 3121 POTPIS: Računam na sve u SDP-u, bez obzira koga će podržati za predsjednika, čeka nas puno posla

Objavljeno: 28.08.2020. admin

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u središnjici stranke na zagrebačkom Iblerovom trgu i  službeno je u petak predao svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a. Ovaj dan i ovaj trenutak nazvao je “sretnim i ponosnim”.

Ogromna obaveza

– Pozdravljam sve kolege i kolegice koji su ovdje, a i one na terenu te ih pozivam da se okupimo oko novog SDP-a, gdje umjesto sukoba tražimo okupljanje. U šest dana smo skupili 3121 potpis za moju kandidaturu. To je za mene ogromna obaveza, i siguran sam da ćemo zajedno s kolegama i kolegicama uspjeti stvaranju stranke novog lijevog centra – izjavio je Kolar te krenuo iznositi ciljeve “svog i novog” SDP-a:

Željko Kolar službeno predaje svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a.

Objavljuje Zagorje International u Petak, 28. kolovoza 2020.

– Očekuje nas stvaranje pravednog društva, gdje će biti zajamčena jednakost sviju pred zakonima, brinut ćemo o svim ljudima koji žive od svog rada, radnicima, obrtnicima i poduzetnicima, OPG-ovcima, službenicima te provoditi socijalnu, zdravstvenu i obrazovnu politiku, jasno prezentirati politike SDP-a. Čeka nas jako puno posla i apsolutno smo uvjereni da ćemo doći do cilja kojeg smo zadali, a to je novi SDP za novu Hrvatsku – rekao je Kolar okupljenima.

Kolar je istaknuo da je dobio podršku sedam županijskih organizacija – Krapinsko – zagorske, Koprivničko – križevačke, Bjelovarsko – bilogorske, Virovitičko – podravske, Ličko – senjske, Brodsko – posavske i Vukovarsko – srijemske, a potom je ispravljen da je uz njega i Požeško – slavonska organizacija stranke.

– Vrijeme da se okrenemo budućnosti, sugrađanima i sugrađankama, našim programima i da branimo socijalno – demokratske stavove koje mora zastupati moderna stranka lijevog centra – rekao je Kolar i naglasio važnost svih svojih kolega. – Ja neću predstavljati svakog ovdje posebno, jer ne bi bilo pravedno prema onima koji nisu mogli doći zbog poslovnih obaveza, no ključna poruka je da računamo na sve ljude unutar SDP-a, bez obzira na to koga će podržati za predsjednika, jer trebaju nam svi stručni i sposobni ljudi koji su stvarali rezultate. Samo na taj način, ne dijeleći se, već okupljajući se, možemo stvoriti novi SDP. I oni koji nisu danas tu s nama, to ne znači da se na njih ne računa. SDP je demokratska stranka i trebaju se čuti različiti argumenti i mišljenja te kasnije stvoriti zajednički argument koji ćemo kasnije provesti u djelo. Često se puno pričalo, a malo radilo. Mi ćemo puno razgovarati, a još više i raditi – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba