Održan peti "Zagreb21 Powered by Heineken 0.0" zagrebačkog polumaratona i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu te prvenstvo Balkana u toj disciplini

Tri medalje za AK Zabok: Nastavljen niz osvajanja ekipnih medalja u polumaratonu

Objavljeno: 25.08.2020. zagorjeinternational

U sklopu petog “Zagreb21 Powered by Heineken 0.0”  zagrebačkog polumaratona održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu te prvenstvo Balkana u toj disciplini.


U pojedinačnoj konkurenciji, od članova AK Zabok najbolje plasirani bio je Alen Čretni, koji je utrku završio na sedmom mjestu, istrčavši osobni rekord koji sada iznosi 1:15´30˝. Marko Gorički bio je 10. (1:16´43˝), Damir Hršak 13. (1:19´23˝) i Domagoj Buzjak 21. (1:22´24˝). U ekipnoj konkurenciji, muška ekipa AK Zabok osvojila je treće mjesto, čime je nastavljen trogodišnji niz osvajanja ekipnih medalja u polumaratonu. Samo četrnaest sekundi ispred našeg tima bili su članovi AK Varaždin, a nadmoćno prvi bio je AK Agram. Pojedinačni državni prvaci u ženskoj i muškoj konkurenciji su Bojana Bjeljac (AK Dinamo) i Petar Bratulić (AK Agram).


U sklopu manifestacije, održana je i prateća utrka građana na 5 kilometara gdje smo imali dva predstavnika. Sve brži Karlo Lešković istrčao je osobni rekord (18´28˝) i osvojio 2. mjesto, a kao trećeplasirani u cilj ulazi Igor Visinski iz AK Zabok (18´56˝). Pobijedio je Silvio Grđan iz AK Dinamo Zrinjevac, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Simona Jambrošić iz AK Varaždin. (lb)

Najnovije po kategorijama

“Dečki mi šalju poruke, ali se tek ohrabre drugi dan, kad više nisam okružena svojim zaštitnički nastrojenim momcima”

ČETIRI MUŠKETIRA I JEDNA HARMONIKAŠICA: Grupa Akord iz Petrovskog, zahvaljujući svojoj članici Lani Hušnjak (17), privlači pažnju gdje god se pojavi, a posebno pozitivne reakcije dobivaju na - momačkim večerima

“Dečki mi šalju poruke, ali se tek ohrabre drugi dan, kad više nisam okružena svojim zaštitnički nastrojenim momcima”

Objavljeno: 18.10.2020. jelenajazbec

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter