Održan peti "Zagreb21 Powered by Heineken 0.0" zagrebačkog polumaratona i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu te prvenstvo Balkana u toj disciplini

Tri medalje za AK Zabok: Nastavljen niz osvajanja ekipnih medalja u polumaratonu

Objavljeno: 25.08.2020. zagorjeinternational

U sklopu petog “Zagreb21 Powered by Heineken 0.0”  zagrebačkog polumaratona održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu te prvenstvo Balkana u toj disciplini.


U pojedinačnoj konkurenciji, od članova AK Zabok najbolje plasirani bio je Alen Čretni, koji je utrku završio na sedmom mjestu, istrčavši osobni rekord koji sada iznosi 1:15´30˝. Marko Gorički bio je 10. (1:16´43˝), Damir Hršak 13. (1:19´23˝) i Domagoj Buzjak 21. (1:22´24˝). U ekipnoj konkurenciji, muška ekipa AK Zabok osvojila je treće mjesto, čime je nastavljen trogodišnji niz osvajanja ekipnih medalja u polumaratonu. Samo četrnaest sekundi ispred našeg tima bili su članovi AK Varaždin, a nadmoćno prvi bio je AK Agram. Pojedinačni državni prvaci u ženskoj i muškoj konkurenciji su Bojana Bjeljac (AK Dinamo) i Petar Bratulić (AK Agram).


U sklopu manifestacije, održana je i prateća utrka građana na 5 kilometara gdje smo imali dva predstavnika. Sve brži Karlo Lešković istrčao je osobni rekord (18´28˝) i osvojio 2. mjesto, a kao trećeplasirani u cilj ulazi Igor Visinski iz AK Zabok (18´56˝). Pobijedio je Silvio Grđan iz AK Dinamo Zrinjevac, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Simona Jambrošić iz AK Varaždin. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba