Programi će se realizirati na otvorenom u Zaboku i Klanjcu, a jedini koncert koji će biti u zatvorenom prostoru u Svetom Križu Začretju, bit će dostupan isključivo kao live prijenos na društvenim mrežama

POČINJE ZAGORJE BLUES ETHNO FESTIVAL: Tri dana vrhunske glazbe, edukacije i zabave

Objavljeno: 25.08.2020. zagorjeinternational

Danas počinje ovogodišnji Zagorje blues etno festival i traje do 27. kolovoza. Programi će se realizirati na otvorenom u Zaboku i Klanjcu, a jedini koncert koji će biti u zatvorenom prostoru u Svetom Križu Začretju, bit će dostupan isključivo kao live prijenos na društvenim mrežama.

Festival se otvara u Zaboku, na terasi Krčme Polanović, a za one koji žele naučiti svirati usnu harmoniku, tvrtka Euro-unit iz Čakovca osigurala je besplatne Hohner instrumente, a koncerti počinju nakon seminara o Bluesu i tečaju sviranja usne harmonike. Nastupit će ovogodišnji polufinalisti američkog IBC-a Bluzy Threesome iz Siska, zagrebački Be Sharp Band uz gostovanje usnog harmonikaša Kreše Oremuša i domaćin, Tomislav Goluban Band.

Drugi dan festivala će u Klanjcu u Parku Galerije Antuna Augustinčića svirati dva dueta u akustičnom izdanju. Zagrebačko-samoborska country-rock kombinacija Tomislav Vedrina i Robert Bašić, te ovogodišnji predstavnici na američkom IBC-u u duo kategoriji, novigradski Hele i Hutch.

Treći dan je predviđen za mađarski duet Huckleberry Guys koji će u Muzeju Žitnica u Svetom Križu Začretju održati koncert kojeg možete pratiti na Facebook stranici festivala, nažalost bez publike.

Poštivajući aktualne epidemiološke mjere, organizatori su limitirali broj posjetitelja, a svoje mjesto možete rezervirati na brojeve: 049/223-540 (Zabok) i 049/551-002 (Klanjec). (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba