Slučaj zaraze odgajateljice iz pregradskog vrtića "Naša radost"

KOLAR: Još se ne zna kako se i gdje zarazila, no vrtić je dezinficiran i siguran za svu ostalu djecu

Objavljeno: 24.08.2020. AB

Kao što je jučer potvrđeno nakon našeg natpisa, na COVID-19 pozitivna je jedna od odgajateljica jasličkih skupina u Dječjem vrtiću “Naša radost”. Iz Grada Pregrade izvijestili su da je vrtić je promptno u komunikaciji s epidemiološkom službom poduzeo sve mjere, pa je tako cijeli vrtić u nedjelju temeljito dezinficirala tvrtka Salubris.

– Još uvijek epidemiološka služba prati kontakte, međutim još se uvijek ne zna gdje se zarazila. Šest odgajateljica i 27 djece je u samoizolaciji, vrtić je dezinficiran i ostatak djece koja nisu bila u nikakvom kontaktu, kao i odgajateljice, će normalno nastaviti raditi. Vrtić je siguran za ostalu djecu i djelatnike. Mi ćemo i dalje pratiti situaciju iz dana u dan. Za sada je situacija dobra, a oko 12 sati ćemo dobiti posebno izvješće za vrtić – odgovorio je krapinsko – zagorski župan danas na novinarski upit o slučaju zaraze odgajateljice iz pregradskog vrtića.

Podsjetio je, da je s obzirom na to da se veliki broj naših sugrađana vraća s godišnjih odmora, preporuka mladima, da pripaze oko kontakata, pogotovo ako su tijekom ljetovanja bili na partijima.

– Neke županije imaju i stotinjak oboljelih na dan, ne želimo razmišljati kakav bi to bio pritisak na našu bolnicu. Stoga molim naše sugrađane da budu odgovorni, kako bi prije svega sačuvali svoje zdravlje i svojih najbližih, ali i kako bi se smanjio pritisak na naš zdravstveni sustav – apelirao je Kolar.

Što se pak tiče pregradskog vrtića, iz Grada Pregrade apeliraju na roditelje da se i dalje drže svih epidemioloških mjera, a u slučaju bilo kakvih nedoumica i bojazni da se obrate ravnateljici i tajništvu vrtića. Za sve roditelje čija su djeca upućena u samoizolaciju, Grad Pregrada će pokriti trošak opskrbnine za dane provedene u samoizolaciji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba