U PREGRADI SVE POD KONTROLOM: U Zagorju broj zaraženih koronom narastao na 21, novozaražena osoba je s područja Gornje Stubice

Jedan novi slučaj zaraze, broj osoba u samoizolaciji u 24 sata porastao za 42

Objavljeno: 24.08.2020. AB

Nakon što je odgojiteljica iz Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada zaražena koronavirusom, vrtić i epidemiološka služba poduzeli su sve potrebne mjere, izvijestili su iz Županijskog stožera civilne zaštite KZŽ.

Cijeli vrtić je još u nedjelju temeljito dezinficiran, dok je epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije u samoizolaciju uputila djecu jasličkih skupina koji su bili u kontaktu sa zaraženom odgojiteljicom (27 djece).

– U samoizolaciji se nalazi i ukupno šestero odgajatelja dječjeg vrtića, dok su ostali djelatnici nastavili s radom. U Dječjem vrtiću „Naša radost“ Pregrada su cijelo vrijeme poštivane sve epidemiološke mjere predostrožnosti, te je vrtić i u kontaktu s roditeljima koje informira o daljnjem razvoju situacije, stoji o priopćenju Stožera, koji je izvijestio i kako je u protekla 24 sata  evidentirana jedna nova osoba zaražena koronavirusom s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije, točnije na području općine Gornja Stubica. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko – zagorske županije je 21. U samoizolaciji se nalazi 136 osoba. Tako je broj ljudi u samoizolaciji u samo 24 sata porastao za 42, budući da ih je u nedjelju bilo 94.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba