U Varaždinu je održana sjednica Radne skupine za analizu kurikuluma građanskog odgoja za Varaždinsku županiju

“Prva godina uvođenja građanskog odgoja biti temeljena na edukaciji i osvješćivanju njegove važnosti”

Objavljeno: 22.08.2020. zagorjeinternational

U Županijskoj palači održana je sjednica Radne skupine za analizu kurikuluma građanskog odgoja, a sjednici su prisustvovali zamjenik župana Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek. Početkom listopada 2019., na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije osnovana je Radna skupina za analizu kurikuluma koja je formirana od strane stručnjaka iz različitih područja koja pokrivaju svih šest dimenzija građanskog odgoja. Cilj radne skupine bio je analizirati postojeće kurikulume građanskog odgoja.

Razvoj mladih

-Savjet mladih Varaždinske županije je prvi pokazao inicijativu u pogledu uvođenja građanskog odgoja i drago nam je da je Varaždinska županija pozitivno reagirala te da možemo početi s realizacijom tog važnog projekta. Važno je da potičemo razvoj mladih u građane koji su kompetentni participirati u demokratskom društvu i zato je ova tema iznad svake politike i politikantstva – istaknuo je predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Lovro Lukavečki.

Važnost odgoja

Stoga je radna skupina u sastavu: Hrvoje Selec, Lovro Lukavečki, Dubravka Kalinić Lebinec, Tatjana Novak, Dubravka Novak, Monika Melnjak, Hrvoje Kovač, Valerija Paljak, Nikola Jozić, Alenka Čović, Krunoslav Habunek i Rusalka Majer, temeljem provedene analize donijela pozitivno mišljenje o kurikulumu građanskog odgoja Grada Rijeke i ustvrdila kako je on dobra polazna točka za uvođenje građanskog odgoja u školama Varaždinske županije. Temeljem mišljenja radne skupine i odluke županijske uprave Varaždinska županije već ove školske godine kreće s procesom uvođenja građanskog odgoja u škole.

– Usuglasili smo se da će prva godina uvođenja građanskog odgoja u Županiji biti temeljena na edukaciji i osvješćivanju važnosti uvođenja samog odgoja i kao posebnog te kao interdisciplinarnog predmeta. Temeljem iskustava naše Županije prilikom uvođenja brojnih prijašnjih projekata poput ranog učenja informatike ne sumnjam da će i građanski odgoj biti dobro prihvaćen, zanimljiv i trajan – istaknuo je zamjenik župana Tomislav Paljak.  (lb) 

Najnovije po kategorijama

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Mladoj autorici Eni Katarini Haler (24), svojevrsnom iznenađenju, za njenu prvu knjigu "Nadohvat", dodijeljena Nagrada Gjalski

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Objavljeno: 25.10.2020. alenbrodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter