SUD PREKINUO SPOR OKO IMENA NOVIH FOSILA

“Nastavite nastupati pod imenom Novi fosili pod uvjetom da dobijem četvrtinu od nastupa, to je bio jedini Rajkov zahtjev”

Objavljeno: 20.08.2020. zagorjeinternational

Trgovački sud u Zagrebu prekinuo je postupak koji je Rajko Dujmić pokrenuo protiv Sanje Doležal, Vladimira Kočiša Zeca i Marinka Colnaga zbog korištenja imena Novih fosila. Pripremno ročište u tom sporu bilo je zakazano za 14. listopada, ali sud je nakon Dujmićeve smrti obustavio postupak. Spor oko toga tko ima pravo nastupati pod imenom Novi fosili je izbio nakon izbacivanja Dujmića iz grupe 2014. godine.

Povodom toga na Facebooku se oglasila Snježana Dujmić supruga nedavno preminulog Rajka.

– Vi ne možete više sa mnom, ja više ne mogu s vama.

Nastavite nastupati dalje pod imenom Novi fosili pod uvjetom da dobijem četvrtinu od nastupa i koncerata.

To je bio jedan jedini Rajkov zahtjev, koji Sanja, Zec i Marinko nisu prihvatili.

Više od 5. godina je trajao sudski proces, tijekom kojega je bilo dva pokušaja izvansudske nagodbe. Prije godinu i pol, u Rajkovo ime su se sastali Sanja, Zec i Marinko sa Stevom Cvikićem kojem su obećali da će Rajku dati 500 eura po koncertu, ali taj dogovor nisu nikada nisu ispoštovali.

Nedavno je objavljeno da je Rajko u tajnosti zaštitio ime, što je neistina. Gospodin Marinko Colnago je to jako dobro znao kada je 1995.godine došao Rajku i predložio da njih dvoje oforme Nove fosile s novim članovima.

2005. godine ponovno se okupljaju u staroj postavi, i Rajko ustupa pravo na korištenje imena Novi fosili na tri godine gospodinu Vladimiru Kočišu.

U oba slučaja Rajko nije tražio niti dobivao novac, jer je bio član grupe.

Rajko nikada nije imao namjeru zabraniti pjesme, jer je govorio:….” pjesme sam napisao da se pjevaju.”

Davne 1985. g. kada je iznenada umro Slobodan Momčilović – Moka koji je oformio Fosile, svi su se dogovorili da Mokinoj udovici koja je imala dvije malene kćerke, od zarade na koncertima daju šestinu. Gospođa S. Doležal je bila zadužena da tu šestinu daje Mokinoj udovici. Šest mjeseci Mokina udovica nije dobivala novac, jer ga je Sanja zadržala kod sebe, bez da su to ostali iz Fosila znali. Nakon toga što je Sanja učinila, Mokina udovica više nije željela nikakav novac – napisala je Snježana Dujmić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba