Kroz naredna dva vikenda 25. Edukativno-muzejska akcija u Dvoru Veliki Tabor

Doznajte kako na ljubav djeluje velikotaborski labirint i kako izgleda pozivnica za vjenčanje baruna iz 19. stoljeća

Objavljeno: 18.08.2020. zagorjeinternational

Ljubav ćete, u Dvoru Veliki Tabor, pronaći na očitim i onim manje očitim mjestima. Ona lebdi među zidovima dvora ispričana mnogo puta u Legendi o Veroniki Desinićkoj, pa i u onoj o Vili Meluzini. Nekad ju se treba potražiti među pismima, a nekad je opipljiva u obliku keramičke figurice ljubavnog para iz 18. stoljeća. U okviru 25. EMA-e pokušat će ju se, u Velikom Taboru, u tim njezinim različitim manifestacijama, predočiti uz pomoć 3D slagalica od papirnatih kocki i fotografija.

Zanimljive aktivnosti

U subotu i nedjelju, 22. i 23. te 29. i 30. kolovoza, djeca i njihovi roditelji naučit će kako na ljubav djeluje velikotaborski labirint, kome je pisao tajanstveni Fritz, kako izgleda pozivnica za vjenčanje jednog baruna iz 19. stoljeća. Također će se okušati u vještinama rezanja, lijepljenja, kombiniranja i koordiniranja fotografije muzejskog predmeta sa šablonama kocki od kojih će se u konačnici oblikovati slagalice. Za najspretnije su pripremljene simbolične nagrade.

Promijenjen raspored

Tradicionalno, unatrag 24 godine, Hrvatsko muzejsko društvo i pripadajuća mu Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju, organizirali su Edukativne muzejske akcije, u svakom godišnjem izdanju s jednom karakterističnom temom (voda, hrana, lađa i sl.). EMA se u hrvatskim muzejima provodila od 18. travnja do Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja. Pandemija je poremetila ovogodišnji raspored, u zagrebačke muzeje i zbog potres, no pronađen je način kako ipak održati EMA-u u novim uvjetima, sukladnima epidemiološkoj situaciji.

Dvor Veliki Tabor svojim će malim i velikim posjetiteljima do kraja kolovoza, vikendom, u terminima od 12 do 13 i od 15 do 16 sati omogućiti potragu za manifestacijama ljubavi, a koje se mogu pronaći u i oko muzeja, u muzejskim predmetima i muzejskim pričama. Radionice će voditi muzejska pedagoginja Dvora Veliki Tabor, Kristina Pavlović. (lb)

Najnovije po kategorijama

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Mladoj autorici Eni Katarini Haler (24), svojevrsnom iznenađenju, za njenu prvu knjigu "Nadohvat", dodijeljena Nagrada Gjalski

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Objavljeno: 25.10.2020. alenbrodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter