SKUPA PIJANSTVA: Policija kroz vikend zaustavila devet alkoholiziranih vozača, no ovi se posebno ističu

TRI KRALJA: Napuhali 1,57 promila, 2,90 promila i 2,22 promila – kažnjeni s 10.000, 15.800 i 11.000 kuna – ovaj posljednji i uhićen zbog ponavljanja (ne)djela

Objavljeno: 17.08.2020. AB

U Mihanović Dolu su policijski službenici u subotu, prilikom nadzora prometa, zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin, s 1,57 promila alkohola u organizmu. Temeljem Zakona o prekršajima, od strane policijskih službenika određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Istog je dana u Bobovju kod Krapine u nadzoru prometa zatečen 25-godišnjak kako upravlja osobnim vozilom sa 2,90 promila alkohola u organizmu te kod sebe nije imao prometnu dozvolu, osobnu iskaznicu niti vozačku dozvolu. Određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola, a protiv njega će biti podnesen i optužni prijedlog nadležnom sudu s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 15.800 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

U nedjelju pak je u Krapini zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak s 2,22 promila alkohola u organizmu. On je već prije bio procesuiran zbog takvih prekršaja, pa je uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel općinskog suda u Zlataru, Stalne službe u Krapini, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 11.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba