22. BOHEMIA CUP: Vrlo uspješan nastup hrvatskih samostreličara u Češkoj

OSVOJILI 15 ODLIČJA: Sedmero Zagoraca dalo veliki doprinos “berbi” medalja

Objavljeno: 17.08.2020. zagorjeinternational

Ovog vikenda u Češkim Otrokovicama održan je 22. Bohemia Cup, na kojem je veoma uspješno nastupila hrvatska reprezentacija samostrelom. Zagorje je na najvećem natjecanju ove sezone predstavljalo sedmero natjecatelja. Prvog dana natjecanja u disciplini IAU Classic u muškoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Bohumil Korbař (CZE), drugo Domagoj Pereglin (CRO), a treće Sándor Sváb (HUN). Četvrti je bio Željko Tijan (CRO). Kod žena prvo je mjesto osvojila Valentina Pereglin (CRO), s jednim krugom prednosti ispred Mihaele Oborovečki (CRO), dok je treća bila Emese Bihariné Gábriel (HUN). 

Ekipni nastupi

Kod juniora zlato je osvojio Martin Oborovečki (CRO), druga je bila Iva Popović Gecan (CRO), a treće je mjesto pripalo Andrésu Lukášu (CZE). U kategoriji kadeta, najbolji je bio Petar Blagec (CRO), drugo je mjesto pripalo Karli Bartolović (CRO) s tri kruga zaostatka, dok je treća bila debitantica u reprezentaciji Petra Petak (CRO).

Od preostalih hrvatskih natjecatelja u kadetskoj konkurenciji, četvrta je bila Stela Čuk, peti Fran Županić, dok je Ema Penezić zauzela osmo mjesto. U ekipnoj su konkurenciji nastupile dvije miješane ekipe Hrvatske, na temelju rezultata ovogodišnje sezone. Hrvatska 1 u najjačem sastavu (Domagoj Pereglin, Mihaela Oborovečki, Martin Oborovečki) osvojila je uvjerljivo prvo mjesto sa 2573 krugova, druga je bila ekipa Hrvatska 2 (Valentina Pereglin, Karla Bartolović, Željko Tijan) sa 2498 krugova, dok je treće mjesto pripalo ekipi Češka 1 (Bohumil Korbař, Josef Nedělník, Denis Vyskočil) s 2441 krugom. Po plasmanu prvog dana, strijelci su se kvalificirali za međusobne dvoboje drugog dana. Disciplina Match-Play gađala se u dvije kategorije, muški i žene. Kod muških, treće je mjesto osvojio Martin Oborovečki, koji je u polufinalnom dvoboju zapeo protiv kolege iz reprezentacije Domagoja Pereglina, no u dvoboju za broncu pokazao je dominaciju protiv mađarskog reprezentativca Sándora Svába. Domagoj pak je u duelu za prvo mjesto vodio neizvjesnu borbu sa češkim reprezentativcem Bohumilom Korbařom koji je imao najbolji rezultat prvog dana. Nakon rezultata 5:5 u duelima, Domagoj i Bohumil gađali su dodatne hice, kako bi se došlo do pobjednika. Nakon što su prvi dodatni hitac obojica pogodila devetku tik do centra, u drugom je hitcu češki reprezentativac imao malo više sreće te pogodio devetku bližu centru mete, što mu je donijelo zlatnu medalju, dok se Domagoj morao zadovoljiti sa srebrom. Od preostalih hrvatskih reprezentativaca, Petar Blagec je osvojio peto, Željko Tijan šesto, a Fran Županić deveto mjesto. 

Juniorsko zlato

Kod žena su se već u polufinalu susrele četiri Hrvatice. U dvoboj za treće mjesto plasirale su se Karla Bartolović i Iva Popović Gecan. Nakon što je Karla povela u prve dvije runde sa 4:0, Iva je odličnim gađanjem nadoknadila razliku u sljedeće dvije, izjednačivši rezultat na 4:4. U posljednjoj je rundi Karla s tri unutarnja centra dobila pobjednička dva kruga, koja su joj donijela brončanu medalju. U dvoboju za zlato susrele su se najbolje natjecateljice svjetske IAU rang liste, Valentina Pereglin i Mihaela Oborovečki. Sa samo krugom razlike u prve dvije runde, Valentina je povela s 4:0, dok su u posljednjoj izjednačenoj rundi obje dobile po jedan bod, čime je Valentina zauzela prvo, a Mihaela drugo mjesto. Od ostalih hrvatskih natjecateljica, Petra Petak zauzela je deveto, Štela Čuk deseto, a Ema Penezić 14. mjesto. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba