SPEKULACIJE SU ISTINITE: Snima se novi nastavak mnogima omiljenog filma

STIŽE NAM NASTAVAK PRLJAVOG PLESA: Evo što smo sve saznali o kultnom filmu, simbolu pop kulture

Objavljeno: 16.08.2020. zagorjeinternational

Nakon što su krenule spekulacije prošlog mjeseca, brojne fanove kultnog filma ”Prljavi ples” (Dirty Dancing) razveselit će potvrda da će se u novom nastavku filma plesnim koracima vratiti i glumica Jennifer Grey koja je utjelovila Baby Houseman. Jennifer koju je film iskovao u zvijezde osamdesetih godina prošlog stoljeća bit će izvršna producentica film, a odigrat će i jednu od uloga u filmu, prenosi portal Miss7.

Najprofitabilniji film

– To će biti romantičan i nostalgičan film koji su dugo očekivali ljubitelji originala, a koji je ujedno bio i najprofitabilnije filmsko ostvarenje u povijesti tvrtke – rekao je izvršni direktor Jon Feltheimer iz Lions Gate filma. 

Sada 60-godišnjakinja, Grey je 1987. godine utjelovila  Baby, pomalo nespretnu i sramežljivu djevojku koja u odmaralištu tijekom 1950. upoznaje zgodnog lokalnog učitelja plesa Johnnyja Castlea, čiji je lik tumačio Patrick Swayze. 

Režija i scenarij

Osim što je sa samo pet milijuna dolara budžeta dosegao zaradu od 220 milijuna dolara na svjetskom box officeu, Prljavi ples isprofilirao se u jedan od simbola pop kulture. Tome su, pišu strani mediji, svakako i pridonijele savršena kemija između dvoje glavnih glumaca, Jennifer i Patricka i odlična glazba iz filma koja je bila nagrađena i Oscarom, ali i nezaboravne plesne scene. Mnogi fanovi s tugom će prihvatiti činjenicu da Patricka Swayzeja neće gledati u novom nastavku jer je glumac preminuo od raka gušterače 2009. godine. Prljavi ples doživio je svojevrsne nastavke poput filma “Prljavi ples 2: Noći u Havani”,  ali i preradu originala iz 2017. godine, u kojoj je lik Baby glumila Abigail Breslin. U novom filmu radnja će biti smještena u 1990. godinu, režirat će ga Jonathan Levine, a scenarij potpisuju Mickey Daughtry i Tobias Iaconis. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba